Platform Oldebroek Helpt Oekraïne overhandigt cheque

Sinds de start van de oorlog worden er in Nederland en ook in Oldebroek Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ook gewonde Oekraïense militairen verblijven (tijdelijk) in Nederland om te revalideren in ziekenhuizen en revalidatiecentra verspreid over ons land. Soms duurt deze revalidatie maanden of zelfs jaren. Een groep vrijwilligers startte het initiatief om een deel van deze militairen samen te brengen.

Het doel: een gezellige dag organiseren waarbij ze ‘er even uit zijn’. Vorige week brachten deze vrijwilligers 21 mannen samen in onze gemeente.

Platform Oldebroek Helpt Oekraïne uit de gemeente heeft vrijdag symbolisch een cheque overhandigt om dit initiatief te steunen. Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing: “Het is heel bijzonder om te zien hoe dankbaar deze mannen waren om even uit de zorgomgeving te zijn, om even iets anders te zien en te doen. Tegelijkertijd was de oorlog meer dan aanwezig. Deze mannen hebben familie en geliefden in Oekraïne en zien hoe de oorlog daar onverminderd doorgaat. Hun verhalen raakten me. Ik ben blij dat het Platform Oldebroek helpt Oekraïne heeft willen bijdragen aan deze - voor hen zo belangrijke - dag.”