Vakantie op de Veluwe

Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Wat was het fijn! Een fijn pinksterweekend ligt achter ons. Een weekend vol zon. Heerlijk weer om er op uit te trekken of juist lekker thuis te zijn. In Oldebroek gaat het afgelopen weekend de boeken in als een rustig weekend. Het leverde ons zelfs een compliment van de politie op. Het is goed om te zien hoe we samen, en in gesprek met elkaar, deze tijd doorkomen. Dat compliment geef ik graag aan u door!

In het pinksterweekend was ik zelf even bij Landal ’t Loo. Daar waren gelukkig alweer veel vakantiegasten. Mooi om te zien hoe alles voorzichtig weer op gang komt en hoe dat op 1,5 meter best heel goed gaat. Landal denkt goed na over de veiligheid van gasten en personeel. Heel belangrijk! Helaas betekenen de maatregelen ook dat er nu echt alleen eigen gasten op het terrein aanwezig mogen zijn zodat op het strand de anderhalve meter ook mogelijk is. Veel mensen uit de buurt konden daardoor niet bij de zwemvijver terecht, juist nu het geweldig weer was. Dat is natuurlijk teleurstellend. Zo heeft ieder verhaal twee kanten. Maar in Oldebroek blijft veiligheid voorop staan.

Door die lange weekenden met mooi weer begin ik nu langzaam aan ook wat te mijmeren over de zomer die inmiddels voor de deur staat. Wat kan er wel, wat kan er niet? Vorig jaar trokken Rolf en ik met ons tentje naar Frankrijk. Hoewel het heel fijn was is er dit jaar wel wat veranderd.  Zo zie je dat er overal maatregelen genomen worden die een vakantie heel anders maken. In alle landen zijn er beperkingen, natuurlijk wel met accentverschillen. Dus willen we wel op vakantie? En zo ja, waar gaan we dan naar toe? Blijven we thuis, of in de buurt?  Een ding weet ik zeker; we zijn voorzichtig en we blijven voorzichtig. We vermijden drukte, want corona is nog niet weg.

Wij zijn vast niet de enigen die nu toch voorzichtig plannen gaan maken. Voor ons is er hier in de omgeving nog veel te ontdekken, want we wonen in één van de mooiste gebieden van Nederland. Misschien blijven we dus wel gewoon thuis. Net als veel anderen. Heeft u tips voor plekjes in de buurt die echt de moeite waard zijn? Ik hoor het graag! Stuur een mail naar communicatie@oldebroek.nl of reageer onder het Facebookbericht wat hierover zal verschijnen.

En verder? Verder wens ik u naast gezondheid ook vooral veel voorpret voor die vakantieperiode die er aan zit te komen!

Uw burgemeester,
Tanja Haseloop-Amsing