Dorpshuizen in de gemeente Oldebroek zijn gestart

Sinds vorige week mogen ook in de gemeente Oldebroek de dorps- en buurthuizen weer open. Goed nieuws dus voor de vele verenigingen en activiteiten die afhankelijk zijn van deze gemeenschapshuizen. En voor alle inwoners die gebruik maken van de faciliteiten in de dorpshuizen.

Tijdens het eerste fysieke periodiek overleg tussen de zes dorpshuisbesturen complimenteerde wethouder Bob Bergkamp de aanwezige besturen met de wijze waarop zij in de coronaperiode zijn omgegaan met de beperkende maatregelen. Bob Bergkamp: “Ik ben blij dat deze belangrijke ontmoetingsplekken nu weer in functie zijn. Onze dorpshuizen zijn van cruciaal belang voor het samen leven, voor het ontmoeten.”

Toekomstbestendige dorpshuizen

Tijdens het overleg is met elkaar gesproken over de wijze waarop  de dorpshuizen toekomstbestendiger gemaakt kunnen worden. Ondanks de verschillen tussen de dorpen en de dorpshuizen zijn er ook veel overeenkomsten. Denk hierbij aan investeren in jeugd maar ook aan laagdrempelige ontmoetingsmogelijkheden voor de dorpsbewoners. Verder hebben alle besturen, zowel van de stichtingen als de verenigingen, te maken met de op 1 juli ingaande Wet Besturen en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Tot slot viel op dat alle dorpshuizen een passende bestemming hebben gevonden voor de beschikbare  provinciale gelden vanwege de coronamaatregelen.