Werkzaamheden spoor Wezep

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 17 juli 2021 gaat ProRail aan de slag met de sporen in Wezep. Van het spoor ter hoogte van de Voskuilersteeg tot het spoor ter hoogte van de Buitenbaan/Vlakkepad.

ProRail vernieuwt de spoorstaven, dwarsliggers, het spoorgrind en de bovenleiding. Eens in de tientallen jaren is dit nodig, zodat het spoor in goede conditie blijft. Daarnaast wordt gewerkt aan de perrons op station Wezep. Alle perrons worden op dezelfde hoogte en afstand tot het spoor gebracht om ook te zorgen voor een toegankelijke instap in de trein. Tot slot vernieuwt ProRail ook de overweg aan de Stationsweg in Wezep. Deze is daarom afgesloten van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juli.

Omleidingen / wegafsluitingen

Tijdens de werkzaamheden aan het spoor zijn er omleidingen en wegafsluitingen. We plaatsen omleidingsborden.

  • Overweg Stationsweg afgesloten
  • Omleiding via A28 en A50 voor auto- en vrachtverkeer
  • Omleiding voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten via oude overweg in de Puttensteinsveldweg / Prins Maurtitslaan
  • Omleiding voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten via Industrieweg, de Heidehoeksweg en het terrein van Cêla Víta om van en naar de Prins Mauritslaan / Julianapark te gaan

De woonwijken aan de zuidkant van de spoorlijn (Julianapark, de 7 Heuvels) alsmede de bedrijven in deze buurten en de horeca blijven bereikbaar.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. NS zet bussen in. Opstappen kan vanaf de zuidkant van het spoor (kant Gasterij De Zeuven Heuvels). Vanuit Wezep moet je dan een stuk omfietsen of lopen achterlangs CêlaVíta naar de Prinses Margrietlaan. Volg daarvoor de aangegeven fietsroute.

Voor actuele reisinformatie kunt u ook terecht op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 9292 (€ 0,90 per minuut).

Ten slotte

De Stationsweg is dus afgesloten ter hoogte van de overweg. Vanuit ProRail staan de werkzaamheden in het systeem Spoorwerk in de buurt, zie www.prorail.nl/spoorwerk. Dit betekent dat omwonenden die zich hebben aangemeld hierover een mail ontvangen. Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 776 72 45 (gratis). Heeft u vragen over de omleidingen? Dan kunt u terecht bij de gemeente via tel. 0525 63 82 00