Goedbezocht Zomerfestival gemeente Oldebroek

Afgelopen vrijdag 14 juni was de derde editie van het Zomerfestival in Oldebroek, georganiseerd door de gemeente Oldebroek op het Raadhuisplein. De organisatie kijkt enthousiast terug op een succesvolle editie met veel bezoekers. Inwoners, ondernemers en gasten genoten van muziek, dans, zang, kunst, spel en hapjes en drankjes van lokale cateraars.

“Dit is toch wel een van de leukste dingen in mijn werk als burgemeester: zoveel mensen samenbrengen en samen genieten van alles wat er is. Het is mooi dat dit zo kan in Oldebroek, kleinschalig maar groot genoeg met plek voor iedereen. Mensen hadden het écht naar hun zin, dat kon ik zien. En ja, dan is het voor mij ook geslaagd!”, aldus burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Programma

Ontmoeten, beleven en genieten. Dat is waar het festival voor staat en wat terug te zien was in de vorm van optredens, een kunstmarkt en kinderactiviteiten. De gemeenteraad was aanwezig en ging in gesprek met inwoners om wensen en ideeën op te halen. Ook deelde de burgemeester maar liefst vier erepenningen uit aan inwoners die zich buitengewoon hebben ingezet voor de samenleving. Daarnaast droeg de heer Ton van Leijen zijn winnende gedicht ‘In mijn straatje’ voor en is hiermee benoemd tot dorpsdichter van de gemeente Oldebroek. 

Lokale bijdrage

De muzikale invulling werd verzorgd door De Muldersingers, The Thundercats en Still Waking. Daarnaast waren er optredens van de jonge talenten van Oldebroek’s got Talent: Nola, Sem en Thor. SOS Oldebroek was aanwezig met vijf dansgroepen en StreetSkills uit Zwolle gaf freestyle voetbalshows en een voetbalclinic. Voor kinderen was er genoeg vertier in en rondom de kindertent met de krijt- en kleurwedstrijd, schmink, glittertattoo’s en het springkussen. Hapjes en drankjes werden verzorgd door Kokki’s Zuiderzeecafé, Groenteboer Kwakkel, Strijkert, de loempiakraam en slagerij Van den Berg. Inge Kamp, met typetje Hendrikje, verzorgde een humoristische bijdrage onder andere als hulpje van de burgemeester.

Impressie

  Fotocollage Zomerfestival 2024

Kijk voor meer foto's en een videoreportage op www.oldebroek.nl/zomerfestival.