Vier erepenningen uitgereikt tijdens Zomerfestival

Op vrijdag 14 juni 2024 reikte burgemeester Tanja Haseloop–Amsing vier Oldebroeker Erepenningen uit tijdens het jaarlijkse Zomerfestival op het Raadhuisplein. Midden tussen het publiek verraste zij de gedecoreerden met hun welverdiende onderscheiding en bijbehorende oorkonde.

De Olderbroeker Erepenning is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die zich al jaren belangeloos en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap. Dit als blijk van waardering en dankbaarheid.  Alle gedecoreerden zijn voorgedragen vanuit de lokale gemeenschap.

Mevrouw Marianne Tenthof van Noorden: staat voor iedereen klaar

Mevrouw Tenthof van Noorden doet al heel lang vrijwilligerswerk. In 2002 ontving zij daarvoor een Koninklijke Onderscheiding. Daarna is mevrouw Tenthof van Noorden zeker niet stil blijven zitten en heeft ze zich alweer ruim 20 jaar ingezet als collectant voor het Nederlandse Rode Kruis, voor Vluchtelingenwerk Nederland, voor erfgoededucatie op lokale scholen en voor chronisch en ernstig zieken bij Villa ExpertCare en Hotel IJsselvliedt in Wezep.

De heer Henk Blok: tomeloze inzet

De heer Blok zet zich al ruim 20 jaar breed in voor de samenleving. Hij begeleidde 10 jaar lang statushouders en was bijna 15 jaar actief als chauffeur en bestuurslid van buurtbus Lijn 514. Momenteel is de heer Blok nog druk voor Food for life Malawi, als busvrijwilliger en bij kerkdiensten voor Viattence Wezep en ieder jaar collecteert hij met grote inzet voor zo’n 10 verschillende goede doelen.

De heer Willem Bultman: kunstenaar in hart en nieren

De heer Bultman promoot en bevordert sinds eind jaren ’90 de kunst in onze gemeente. Hij heeft talloze kunstactiviteiten opgezet en Rondje Kunst, Kunstreken, Kunstgroep de Talter, de Kunsthoeve en Kunstgilde Oldebroek opgericht. Hij stimuleert andere kunstenaars en brengt ze samen. Daarnaast zet de heer Bultman zich sinds 1974 en nog steeds in bij de Goede Herderkerk Oldebroek.

De heer Gerrit Wessels: uitzonderlijk verenigingsman

De heer Wessels is zo’n 25 jaar bestuurslid van de Chr. Oranjevereniging Oldebroek en daarvoor was hij er al geruime tijd vrijwilliger. Als overtuigd verenigingsman pakt hij alles op, van herdenkingen, concerten en toneelavonden tot een programmaboekje en de financiën. Ook de heer Wessels zet zich in bij de Goede Herderkerk Oldebroek, sinds 1997 doet hij dit in allerlei rollen.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en de vier ontvangers van de Oldebroeker erepenning.

Kijk voor meer foto's en een videoreportage op www.oldebroek.nl/zomerfestival.