Wegwerkzaamheden op Zuiderzeestraatweg in Wezep

De komende weken zijn er op verschillende locaties in de gemeente wegwerkzaamheden en omleidingen.

Naar Oldebroek

De nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 is al even opengesteld voor het verkeer. Over enkele dagen, op dinsdag 25 juni, gaat de nieuwe N308 (Zuiderzeestraatweg) en bijbehorende rotonde in gebruik. Deze verbindt het nieuwe viaduct over de snelweg met de huidige N308 naar Oldebroek.

Naar Wezep

Met de auto naar Wezep rijden via de oude, bestaande onderdoorgang kan nog niet. Voor autoverkeer blijft deze weg nog afgesloten, fietsers en voetgangers kunnen hier wel passeren.

Na dinsdag 25 juni verplaatsen de werkzaamheden zich namelijk naar de andere kant van de snelweg. De oude onderdoorgang onder het viaduct A28 en de bestaande rotonde Rondweg/Zuiderzeestraatweg (rotonde ‘Schaftenaar’) worden aangepakt en vernieuwd. Deze weggedeeltes worden hiervoor afgesloten voor autoverkeer. Bewoners en bedrijven die dit betreft zijn door de aannemer geïnformeerd over hun bereikbaarheid.

Meer informatie

Kijk op www.gelderland.nl/H2O voor alle informatie.

Omleidingsroutes

  • Verkeer komend vanaf de Stationsweg richting A28 wordt omgeleid via de Keizersweg/Veluwelaan, via de Zuiderzeestraatweg en de oostelijke Rondweg.
  • Verkeer komend vanaf de Zuiderzeestraatweg Wezep richting Oldebroek wordt omgeleid via de oostelijke Rondweg naar het nieuwe viaduct over de A28, linksaf de nieuwe N308 op.
  • Verkeer komend vanaf de Rondweg richting Oldebroek wordt omgeleid over het nieuwe viaduct over de A28, linksaf de nieuwe N308 op.
  • Verkeer komend vanuit Oldebroek richting Wezep en verder wordt omgeleid via de nieuwe N308 parallel, rechtsaf over het nieuwe viaduct over de A28.

Zie ter plaatse de gele borden die aangeven hoe u het beste kunt omrijden. De werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn: asfaltwerkzaamheden en groot onderhoud aan de rotonde, aanbrengen van markeringen, verlichting en bewegwijzering, aanleg van fiets- en voetpaden en bushaltes als onderdeel van de herinrichting van de Zuiderzeestraatweg onder het oude, bestaande viaduct.

Voor de planning van alle genoemde wegwerkzaamheden geldt: dit is onder voorbehoud van weers- of andere (onvoorziene) omstandigheden.