Nieuwe regeling (TONK): ondersteuning bij het betalen van uw woonlasten

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Het betalen van woonkosten kan dan een probleem zijn.

Om hen tijdelijk te helpen is er een nieuwe regeling, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De regeling helpt mensen met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water. De TONK-uitkering wordt maandelijks uitbetaald.

De TONK kan ook een aanvulling zijn voor ondernemers met een Tozo-uitkering.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Door het coronavirus is het leven voor veel mensen moeilijker geworden; sociaal, maar ook financieel. Als gemeente proberen wij onze inwoners op verschillende manieren te ondersteunen. De TONK-regeling is hiervan een voorbeeld. Ik wens dat veel mensen de regeling aanvragen. Ik hoop dan ook dat u de moeite neemt om op de website van de gemeente Oldebroek te checken of u in aanmerking komt voor deze regeling. En als u dit denkt, schroom dan niet om een aanvraag te doen. Zo kunnen wij u met een substantieel bedrag helpen uw woonlasten te betalen en iets lucht geven in deze bizarre tijden.”

Informatie en aanvragen

De TONK-uitkering kan aangevraagd worden voor de maanden januari 2021 tot en met juni 2021, voor maximaal 6 maanden. De uitkering kan oplopen tot maximaal 500 euro per maand.

Vanaf 1 maart 2021 kunt u een aanvraag indienen. Alle informatie over deze regeling en de voorwaarden die eraan verbonden zijn, zijn te vinden op de pagina over TONK. Hier staat ook het aanvraagformulier.