U en uw kind, samen in gesprek over geld

Deze week is het de landelijke Week van het geld. Daarom willen wij u graag wat onderwerpen en tips aanreiken om met uw kind in gesprek te gaan over hoe je goed omgaat met geld. Want ook hier geldt; jong geleerd is oud gedaan.

gaan over hoe je goed omgaat met geld. Want ook hier geldt; jong geleerd is oud gedaan.
Een paar onderwerpen benoemen wij hieronder. Spreekt een bepaald thema u aan? Wilt u hierover meer informatie en tips? Ga dan naar www.wijzeringeldzaken.nl. Klik in het menu bovenin op ‘leren omgaan met geld’. Hier vindt u alles.

Zakgeld

Hoeveel zakgeld geef je en op welke leeftijd begin je hiermee? Kinderen die leren omgaan met geld hebben daar de rest van hun leven plezier van. Maar hoe doe je dat? Hoe leer je kinderen (spelenderwijs) omgaan met geld? 

Smartphones

Smartphones zijn onmisbaar voor kinderen en jongeren. Hun hele wereld zit er vaak in, van vriendschappen tot filmpjes, spelletjes, muziek en huiswerk. Hoe houd je als ouder de kosten in de hand?

Sparen

Hoe leert u uw kind sparen? Bijvoorbeeld door samen met uw kind een spaardoel af te spreken. Stimuleer uw kind hiervoor iedere week een vast bedrag te sparen.

Belasting terugvragen

Dit is niet alleen iets voor volwassenen. Jongeren met een (vakantie)baan hebben vaak ook recht op een deel belastingteruggave. Maar vaak gebeurt dat al door de werkgever en is het salaris inclusief de belastingkorting.

Reclame

Reclame en verleiding is overal. In de supermarkt staan de aantrekkelijke verpakkingen bijvoorbeeld op kinderooghoogte. Vertel uw kind dat de supermarkt dit expres doet zodat je hiervan meer gaat kopen. Leg uit dat je geld maar één keer kunt uitgeven. Laat uw kind ervaren dat op ook echt op is, door uw kind 1 euro te geven en ze hier iets voor te laten uitzoeken.