Aandacht voor gezonde leefstijl in groep 4

Tijdens de Fitweek van 14 tot en met 18 maart gingen elf groepen 4 in de gemeente Oldebroek aan de slag met gezonde leefstijl. Tijdens de Fitweek - een initiatief van Stichting Wiel en Goed Bezig Oldebroek - gingen de kinderen in de klas en thuis bezig met de thema’s gezond eten, water drinken en bewegen.

In de klas was er les over fitheid en de spijsvertering: “De kinderen vonden de lessen erg interessant. We hoorden zelfs na schooltijd kinderen praten over de spijsvertering,” aldus een enthousiaste groepsleerkracht. “De kinderen hebben meer fruit gegeten en ze kwamen vaker lopend of op de fiets naar school. Het was een hele gezonde week!”

Fittest

Naast de educatieve lessen kwamen de kinderen ook in beweging. Ze werden uitgedaagd om elke dag een kwartiertje te wandelen of rennen. Ook zaten er in het Fitweek lespakket energizers en pauzeactiviteiten om tussen de lessen door te bewegen. In de gymles werd een heuse fittest georganiseerd. Hierbij werd naast de motorische vaardigheid ook het uithoudingsvermogen van de kinderen getest. Wethouder Liesbeth Vos- van de Weg bracht een bezoek aan de fittest bij groep 4b van basisschool de Eben Haezer. “Als gemeente vinden wij een gezonde leefstijl ook voor kinderen belangrijk. De Fitweek zorgt voor bewustwording bij deze doelgroep en hun ouders, op een mooie manier. Ik heb de kinderen echt zien genieten.”

Heeft u vragen over de Fitweek of wilt u meer informatie? Neem contact op via goedbezig@oldebroek.nl.