Het Noordermerk als eerste van start met Daily Mile

Wethouder Liesbeth Vos heeft op woensdag 23 maart het startschot gegeven voor het eerste rondje van The Daily Mile. Kinderen en leerkrachten van basisschool het Noordermerk gaan minimaal drie keer per week een kwartier buiten wandelen of rennen. Daarmee is het Noordermerk de eerste basisschool in de gemeente Oldebroek die van start is gegaan met The Daily Mile.

Na de warming-up op het schoolplein verplaatsten leerlingen en leerkrachten van groep 3 tot en met 8 naar het naast gelegen grasveld. Daar gingen ze op eigen tempo, minimaal een kwartier wandelen, huppelen, joggen of rennen. Als afsluiter van de ochtend kregen alle kinderen een gezonde traktatie, een drinkwaterbidon en werd de lesdag vervolgd. Wethouder Liesbeth Vos: “Je kunt op elk moment van de dag wel een kwartiertje pakken om in beweging te komen. Ik hoop dat meer scholen dit goede voorbeeld gaan volgen.”

The Daily Mile

Ambassadeur Erben Wennemars en JOGG hebben The Daily Mile vanuit Schotland naar Nederland gehaald. Erben Wennemars sprak het Noordermerk persoonlijk toe in een filmpje. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan minimaal drie keer per week naar buiten om in een kwartier te wandelen, joggen of rennen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km).