Openbare bijeenkomst met lijsttrekkers naar aanleiding van de verkiezingen

Donderdag 17 maart 2022 begint om 19.30 uur de openbare bijeenkomst met de lijsttrekkers van de politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben meegedaan.

Deze bijeenkomst vindt voor de lijsttrekkers en het publiek plaats in de raadszaal. Onder het kopje “Bekijken bijeenkomst” staat hoe u de bijeenkomst ook op afstand kunt volgen, door een livestream op internet of via Loco TV.

Wat komt aan de orde?

Er zijn twee onderwerpen:

  • Bekendmaking voorkeursstemmen. Na ook het tellen van de stemmen die op de kandidaten zijn uitgebracht, kan nu de voorlopige verkiezingsuitslag op kandidaatsniveau gegeven worden. Dit gebeurt door burgemeester T.H. Haseloop-Amsing. De definitieve vaststelling van de uitslag is op maandag 21 maart in een openbare zitting van het centraal stembureau van de gemeente.
  • De lijsttrekkers krijgen de gelegenheid om hun denkbeeld te geven over het proces van coalitievorming en opstellen bestuursakkoord.

Bekijken bijeenkomst

De bijeenkomst volgt u vanaf 19.30 uur rechtstreeks via www.oldebroek.nl/gemeenteraad. Klik op de startknop op het ‘beeldscherm’ op de webpagina van deze bijeenkomst, die ook wordt uitgezonden door Loco TV. Het is mogelijk om de bijeenkomst achteraf geheel of gedeeltelijk te bekijken.

Openbaarheid / gegevensbescherming

Deze bijeenkomst wordt in beeld en geluid opgenomen en uitgezonden (livestream op internet en lokale omroep). De uitzending wordt bovendien opgeslagen om achteraf te kunnen bekijken. Als bezoeker van de bijeenkomst kunt u in beeld komen. Overleg vooraf met de griffie voor een oplossing als u dat bij bezoek aan de bijeenkomst niet wilt.

Vragen

Voor vragen over de bijeenkomst kunt u terecht bij Hans Tabak, griffier van de gemeenteraad, tel. 0525 63 82 00 of e-mailadres: htabak@oldebroek.nl.