Hulp bij belastingaangifte

Het is weer tijd voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting. Het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek biedt inwoners ondersteuning bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2022, in samenwerking met Sociaal Raadslieden van Stimenz, Schuldhulp Maatje en Humanitas. Deze gratis hulp is bedoeld voor mensen met een laag inkomen en die geen koophuis, eigen bedrijf of hoog eigen vermogen hebben.

Afspraak maken

Wilt u graag hulp bij het invullen van de belastingaangifte? Maak dan een afspraak met het Sociaal Team via 0525 63 83 33 of sociaalteam@oldebroek.nl. Afspraken worden ingepland op dinsdag 14 maart en dinsdag 28 maart 2023 tussen 09.00 en 12.00 uur in MFC De Brinkhof in Wezep.

Moet u aangifte doen?

U bent verplicht aangifte te doen voor 1 mei 2023 als u bericht heeft gekregen van de Belastingdienst. Daarnaast zijn er meerdere situaties waarin het zinvol kan zijn om aangifte te doen. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team.

Denk aan uw DigiD

Als u belastingaangifte gaat doen, logt u online in met uw DigiD. Dit kan met uw DigiD inlognaam en wachtwoord of met de DigiD app. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze zo snel mogelijk aan via www.digid.nl. Het duurt een aantal werkdagen voordat u de activeringscode thuis ontvangt.