NK Tegelwippen van start: gratis tegeltaxi voor inwoners

Het NK tegelwippen gaat weer van start en duurt tot en met 31 oktober. Als aftrap zijn de eerste 105m2 tegels gewipt bij Dorpshuis De Brinkhof in Wezep. Tijdens het NK tegelwippen is het doel om zoveel mogelijk tuintegels te vervangen door groen in de gemeente. Gewipte tegels kunnen gratis opgehaald worden door de Tegeltaxi op 15 april, 6 mei, 21 mei en 17 juni.

Waarom is het NK Tegelwippen nodig?

We hebben steeds vaker te maken met extreem weer. Hittegolven en heftige regenbuien wisselen elkaar af. Het vergroenen van de tuin heeft veel voordelen. Planten en bomen zorgen voor verkoeling, regenwater loopt makkelijker weg en het is goed voor de biodiversiteit. Ook op gemeentelijke grond proberen we meer groen aan te brengen. Zo is 105m2 bestrating vervangen door herfstaster.

‘’Met deze actie geven we aandacht aan het NK Tegelwippen 2024 dat vandaag start. De vorige keren kwamen inwoners in beweging en zorgden ervoor dat meer mensen zich bewust worden van het belang van vergroenen. Daarom bieden we opnieuw meerdere keren de tegeltaxi aan. Ik kijk er naar uit om onze mooie gemeente samen met u te vergroenen.’’ vertelt wethouder Beerd Flier.

Tegeltaxi

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen en rijdt op 15 april, 6 mei, 21 mei en 17 juni om tegels en witzand op te halen. Meld uw gewipte tegels aan via www.oldebroek.nl/tegeltaxi. Hier leest u ook de spelregels.

Vraag subsidie voor uw tuin aan

Naast de tegeltaxi maakt ook subsidie voor het vergroenen van de tuin aantrekkelijker. Er zijn zes maatregelen waarvoor inwoners subsidie kunnen aanvragen. Van het verwijderen van bestrating tot het planten van een boom. Lees meer op www.oldebroek.nl/tuinsubsidie. 

Aanvragen

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de tegeltaxi op www.oldebroek.nl/tegeltaxi.
 

20240321 Persbericht Tegelwippen