De kleine dingen

Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Het zit ‘m in de kleine dingen. Met de kleinkinderen een ijsje in de achtertuin, mensen in de zorg die even iets bij kunnen tanken, blije kindersnoetjes op de schoolpleinen, bijpraten met een vriendin of lekker weer een uurtje tennissen. Het zijn kleine mijlpaaltjes, maar ze betekenen heel veel. En wie had een jaar geleden gedacht dat we hier zo blij mee zouden zijn?

We hebben sinds vorige week wat meer ruimte. En dat is fijn, maar ook best wel lastig. We moeten nu zelf keuzes maken, onze verantwoordelijkheid nemen en we worden uitgedaagd om ook vooral niet alleen aan onszelf te denken. Deze nieuwe fase doet wederom een fiks beroep op onze veerkracht, op ons incasseringsvermogen. Want, eerlijk is eerlijk, soms hebben we door de situatie een korter lontje dan gebruikelijk. Doe’s lief valt dan niet altijd mee. Maar een beetje lief doen helpt wel enorm om met elkaar deze periode op een goede manier door te komen.

Hoeveel beter de cijfers er inmiddels gelukkig al uitzien, het versoepelen van de maatregelen gaat met hele kleine stapjes. We zijn er nog lang niet. De extra ruimte geldt daardoor ook nog lang niet voor iedereen. Ook dát is lastig. Deze week ging wethouder Bergkamp in Den Helder op bezoek bij zijn moeder in een zorgcentrum; met een hoogwerker. Heel mooi natuurlijk en gelukkig niet uniek. Maar niet iedereen krijgt bezoek, dat zien we ook in Oldebroek. En even knuffelen zit er al helemaal niet in. De dagen duren lang en iedere dag is hetzelfde; dat hoor ik vaak. Laten we deze mensen, ook nu, niet vergeten!

Zo was ik afgelopen week op visite bij iemand die 100 jaar werd. Als we het over mijlpalen hebben! Wat fijn dat dat (weer) kan, zo’n bezoekje op afstand! Tijdens dit bezoek kwam het trouwens ook ter sprake: geluk zit ‘m in kleine dingen. 

Ik wens u veel geluk!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester