Doe ook mee!

Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Aan het begin van de coronaperiode maakte ik een filmpje waarin ik iedereen opriep om vooral thuis te blijven. Nu, weken later, zijn we zo ver dat we weer wat meer kunnen en mogen. Nog een paar weken dan gaan de scholen weer helemaal open, mogen we weer op een terrasje zitten en kunnen we weer naar een restaurant. En dat is fijn. Dat is fijn voor de mensen die er van mogen genieten maar zeker ook fijn voor de mensen die er voor hun dagelijks brood van afhankelijk zijn.

Ook in Oldebroek is de corona-klap bij grote en kleine ondernemers hard aangekomen. Dat er nu weer wat mogelijkheden komen is heel goed, maar de maatregelen zorgen er ook voor dat mensen voorlopig nog niet op volle sterkte kunnen draaien. De opgelopen verliezen zijn niet zomaar goed gemaakt. En ja, ik kan me voorstellen dat je daar ’s nachts als ondernemer wakker van ligt.

Natuurlijk zijn er landelijke regelingen en vangnetten en doen we ook lokaal ons best voor de ondernemers. We denken mee over maatwerk en stimuleren alternatieven. Maar dat maakt de uitdaging van deze periode voor ondernemers niet minder spannend.
Ook u, als ‘gewone’ inwoner van Oldebroek kunt wat doen om onze ondernemers te helpen. Het is niet ingewikkeld en het kost u ook niet veel extra tijd of geld. Eigenlijk is het heel simpel. Wees loyaal en koop lokaal!

Het zou zo mooi zijn als we dat, vanaf vandaag, allemaal gaan doen. Gewoon in uw eigen dorp of buurt boodschappen doen. Misschien een keer geen internetbestelling maar toch even in de winkel die nieuwe spijkerbroek passen, geen online cadeau maar zelf even op pad. Het mag en het kan, ik ga het zeker doen. Doet u ook mee?!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester