Mei 2021

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 3 juni over?

  01 juni 2021

  Donderdag 3 juni 2021 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering wordt in deze fase van de coronasituatie door middel van videoconferentie gehouden en is te volgen via internet en Loco TV. Onder het kopje ‘Kijkt en luister mee’ kunt u lezen hoe dat werkt.

 • Geef uw mening over de ontwikkelrichtingen voor Oldebroek West 3

  01 juni 2021

  Een enthousiast ontwerpteam werkte de afgelopen weken aan drie ontwikkelrichtingen voor de nieuwbouwwijk Oldebroek West 3. Graag horen we nu van inwoners wat hun voorkeur is. Daarnaast stellen we graag een aantal vragen. Daarvoor hebben we een digitale inforuimte en een online enquête.

 • Werkzaamheden Meidoornplein

  01 juni 2021

  Na de kapwerkzaamheden rondom het Meidoornplein zijn we toegekomen aan de volgende fase; het verleggen van kabels en leidingen.

 • Enthousiaste vrijwilliger gezocht: Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek

  01 juni 2021

  Kom je uit Nunspeet, Elburg, Oldebroek of omgeving en kan je goed luisteren en observeren, vragen stellen en heb je een open, positieve en een optimistische benadering naar mensen? Dring jij je eigen normen en waarden niet op? Je laat je niet van de wijs brengen door agressie of verbaal gedrag. Je staat open voor mensen en je kunt goed samenwerken. Dan zijn we op zoek naar jou.

 • Werkzaamheden van Oldebarneveldweg

  01 juni 2021

  Op maandag 7 juni 2021 start de gemeente met werkzaamheden aan de van Oldebarneveldweg in Oosterwolde.

 • Hé hoi! Ben jij een jonge mantelzorger?

  01 juni 2021

  Je kent me misschien nog niet, maar ik ben vanuit Sociaal Team Oldebroek betrokken bij jonge mantelzorgers in de gemeente Oldebroek.

 • Verkeershinder van en naar richting Apeldoorn

  01 juni 2021

  Rijkswaterstaat start op 30 mei 2021 met het groot onderhoud aan de A50 tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Vaasen in beide richtingen. In de nachten en weekenden werken ze aan de weg, waarbij er forse verkeershinder ontstaat door gedeeltelijke of volledige afsluiting van de weg.

 • Niet te missen!

  01 juni 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Werkzaamheden van Oldebarneveldweg Oosterwolde

  31 mei 2021

  Op maandag 7 juni 2021 gaan we starten met werkzaamheden aan de van Oldebarneveldweg in Oosterwolde.

 • Gemeente weer bereikbaar

  28 mei 2021

  Vanwege een technische storing waren we vanochtend slecht bereikbaar. De meeste problemen zijn inmiddels opgelost en inmiddels kunt u weer contact opnemen met de gemeente.

 • Meldpunt gedupeerden kinderopvangtoeslag toeslagenaffaire

  25 mei 2021

  Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De kinderopvangtoeslag van een groot aantal ouders is onterecht stopgezet en teruggevorderd. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Herkent u zich hier in? Het Sociaal Team van gemeente Oldebroek wil u hierbij helpen en heeft hiervoor een speciaal meldpunt ingericht.

 • Juist nu

  21 mei 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gezond lunchen op basisscholen

  21 mei 2021

  Voor de meeste kinderen bestaat de lunch uit een boterham met kaas of hagelslag en ontbreekt het aan voedzame producten. In Nederland is het niet gebruikelijk om veel aandacht te besteden aan een voedzame lunch. Omdat steeds meer kinderen door continuroosters op school eten, zag Goed Bezig Oldebroek hierin kansen en ging aan de slag.

 • Informatiesessie ‘De wolf en preventiemaatregelen’

  21 mei 2021

  Sinds 21 maart vallen de gemeenten Heerde en Oldebroek onder het aangewezen leefgebied van de wolf, omdat hier een wolvenroedel aanwezig is. In dit gebied kunnen schapen- en geitenhouders maatregelen nemen om hun dieren te beschermen. Op maandag 14 juni gaat de Gebiedscommissie preventie wolvenschade Gelderland (de ‘wolvencommissie’) het gesprek aan met schapen- en geitenhouders in deze gemeenten over maatregelen om schade zoveel als mogelijk te voorkomen.

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving en Bestuur

  20 mei 2021

  Op donderdag 20 mei 2021 om 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Lokale ambassadeurs dagen uit: Drink water!

  19 mei 2021

  Goed Bezig Oldebroek daagt samen met een aantal ambassadeurs u uit om mee te doen aan de #7dagenwater challenge. De challenge start op vrijdag 4 juni 17.00 uur en duurt tot vrijdag 11 juni 17.00 uur. Deze week vervangen we zoete drankjes, cafeïne en/of alcohol voor (bruisend) water of thee zonder suiker. Gaat u de uitdaging aan?

 • Werkzaamheden Zuiderzeestraatweg

  19 mei 2021

  Op dinsdag 25 mei gaan we starten met werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek. We gaan hier een infiltratievoorziening aanleggen om wateroverlast te verminderen.

 • Geen afvalberg, maar een berg met mogelijkheden

  19 mei 2021

  Uw restafvalcontainer zit voor onze afvalverwerker Omrin vol herbruikbare grondstoffen. Met slimme scheidingstechnieken en hightech energie-installaties haalt Omrin kunststoffen uit het restafval voor hergebruik.

 • Wandelen met je hond? Ruim de poep op

  19 mei 2021

  U vindt het zelf toch ook niet fijn om in de hondenpoep te trappen? Het gebeurt steeds vaker dat hondenpoep niet wordt opgeruimd.

 • Inkomen gedaald? Vraag de TONK-uitkering aan

  19 mei 2021

  Is uw inkomen aanzienlijk gedaald door de coronacrisis en kunt u hierdoor de vaste lasten (huur, hypotheek, gas, water en licht) niet meer betalen? Dan kunnen we u misschien helpen met de TONK-uitkering.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  19 mei 2021

  Op woensdag 19 mei 2021 om 20.00 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Grondige hekel

  18 mei 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Zwiertje Nagelhout benoemd tot Ridder in Orde van Oranje-Nassau

  18 mei 2021

  In Oldebroek is mevrouw Zwiertje Nagelhout op dinsdagavond 18 mei 2021 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een bijzondere prestatie! Mevrouw Nagelhout, die dacht voor een bespreking naar het gemeentehuis te komen, was volledig verrast.

 • Tweede stap openingsplan wordt definitief gezet

  18 mei 2021

  Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei 2021 wordt gezet. Het kabinet besloot vandaag, 17 mei 2021, niet op de pauzeknop te drukken.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  11 mei 2021

  Stap voor stap kan steeds meer. Als de ziekenhuiscijfers het toelaten, zetten we op 19 mei de tweede stap van het openingsplan en gaan onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open.

 • Vergaderingen raadscommissies mei 2021

  11 mei 2021

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • Maatregelen tegen de eikenprocessierups

  11 mei 2021

  Het is weer zover. De eikenprocessierups is ook dit jaar weer actief in onze gemeente. Deze rups vreet bomen (met name eikenbomen) kaal en kan mensen huiduitslag, jeuk, rode ogen en zwellingen bezorgen. De gemeente Oldebroek neemt maatregelen om de rups zo veel mogelijk te bestrijden. Dit doen we op de volgende manieren.

 • Bestuur en toezicht voor uw organisatie op orde?

  11 mei 2021

  Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren.

 • De jeugd heeft de toekomst

  11 mei 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Vraag uw subsidie op tijd aan

  10 mei 2021

  Als u in aanmerking wilt komen voor subsidie in 2022, kom dan in actie! Het is belangrijk dat u dit vóór 1 juni 2021 doet. Op de website vindt u onze actuele subsidieregeling, de nadere regels en de formulieren waarmee u subsidie kunt aanvragen. Dit kan zowel digitaal als schriftelijk.

 • Voorjaarsschoonmaak: wat breng je waar heen?

  06 mei 2021

  Het voorjaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen ook tijd maken om eens flink op te ruimen in en rondom huis: de voorjaarsschoonmaak! Wat doe je met spullen die je niet langer nodig hebt? Weggooien is jammer; het is beter om je spullen een tweede leven te geven of te laten recyclen. We helpen je graag met een handig overzicht.

 • Gewijzigde openingstijden in het voorjaar

  04 mei 2021

  Op een aantal (feest)dagen in het voorjaar is het gemeentehuis in Oldebroek gesloten (ook telefonisch).

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 22 april?

  04 mei 2021

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn (digitale) vergadering van 22 april 2021 verschillende besluiten genomen.

 • Tijd voor spontane dingen

  04 mei 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Toespraak 'Na 75 jaar vrijheid…'

  30 april 2021

  Lees hier de toespraak van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing van dinsdag 4 mei 2021.