Mei 2022

 • Oldebroeks talent op het Zomerfestival

  31 mei 2022

  Op vrijdag 24 juni organiseert de gemeente Oldebroek het Zomerfestival: een informeel en gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Tijdens het festival wordt een open podium gehouden, wat een mooie gelegenheid is om te laten zien wat voor talent er allemaal in de gemeente aanwezig is.

 • Harm-Jan, Annemieke en Roselinde verdienen veel geld voor Oekraïense vluchtelingen

  31 mei 2022

  Drie jonge toppers uit Wezep hebben zich een slag in de rondte gewerkt voor vluchtelingen uit Oekraïne. Harm-Jan (7 jaar, groep 3), Annemieke (10 jaar, groep 6) en Roselinde (11 jaar, groep 8) werkten in hun vrije tijd hard voor het goede doel. En met succes: ze haalden ruim € 1500,- op.

 • Geslaagde verwendag mantelzorgers

  31 mei 2022

  Van uitstel geen afstel, dus op 21 mei organiseerde de gemeente Oldebroek de verwendag voor mantelzorgers.

 • People wagen op het Meidoornplein in Wezep

  31 mei 2022

  Vrijdag 3 juni staat de ‘People wagen’ op het parkeerterrein op het Meidoornplein in Wezep! Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing, dorpscontactambtenaar Peter Zoombelt en opbouwwerker Klaas Bouman zijn hier aanwezig om u te ontmoeten.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 2 juni over?

  31 mei 2022

  Donderdag 2 juni 2022 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal. U kunt de vergadering ook op afstand volgen via een livestream op internet of Loco TV.

 • Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld

  31 mei 2022

  De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en onderdeel van het Europese netwerk van beschermde natuurgebieden: Natura 2000. Door de provincie Gelderland is, in samenwerking met terreineigenaren en gemeenten, een Recreatiezoneringsplan gemaakt waarin de balans is gezocht tussen natuur en recreatie.

 • Laatste kans: gratis trainingen Grip op Verwardheid

  31 mei 2022

  De gratis beleeftrainingen Autisme, NAH of LVB worden nog één keer aangeboden. Voor professionals, vrijwilligers en inwoners uit de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek die meer inzicht wil krijgen en er beter mee willen leren omgaan.

 • Sportfondsen en Goed Bezig verlengen samenwerking

  31 mei 2022

  Al vanaf 2019 zijn de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek en Sportfondsen de Veldkamp aan elkaar verbonden. Met een JOGG-partnerschap (Jongeren Op Gezond Gewicht) proberen zij samen invulling te geven aan een gezondere toekomst voor de lokale jeugd.

 • Doe ook mee aan de Week Zonder Afval

  31 mei 2022

  Inwoners van Oldebroek produceren met elkaar zo’n 11.000 kilo afval per dag. Ook al leveren we daarvan een groot deel gescheiden in zodat het gerecycled wordt, het is nog veel beter om de berg afval te verkleinen. Met een paar simpele tips heeft u met gemak een legere vuilniszak!

 • Rijbewijs online verlengen vanaf 1 juni

  31 mei 2022

  Vanaf aanstaande woensdag, 1 juni, kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek hun rijbewijs online verlengen of met een categorie uitbreiden.

 • Ode aan de ouders

  31 mei 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein gemeente Oldebroek aangeboden

  31 mei 2022

  De Adviesraad Sociaal Domein heeft op maandag 23 mei zijn jaarverslag aangeboden aan wethouder Liesbeth Vos–van de Weg. Het jaarverslag 2021 is wederom een compleet overzicht van alle uitgebrachte adviezen binnen het sociaal domein van de gemeente Oldebroek en geeft een inkijk in de werkwijze en samenstelling van de Adviesraad.

 • College van B&W op werkbezoek bij DKW Woonvision

  31 mei 2022

  Op dinsdag 24 mei 2022 bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan DKW Woonvision in Oldebroek. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door de eigenaren Angelique en Aart Steenbergen over de activiteiten van het bedrijf, dat al 26 jaar een trendsetter is op het gebied van uniek wonen.

 • Zomerfestival Oldebroek: voor en door inwoners

  30 mei 2022

  Op vrijdag 24 juni organiseert de gemeente Oldebroek het Zomerfestival: een informeel en gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Het Zomerfestival vindt plaats op het Raadhuisplein in Oldebroek en duurt van 15.00 – 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig, behalve voor inwoners die een plek willen op het open podium.

 • Harm-Jan, Annemieke en Roselinde verdienen veel geld voor Oekraïense vluchtelingen

  27 mei 2022

  Hulp geven aan vluchtelingen in Oldebroek die huis en haard moesten verlaten. Met dat voornemen werkten drie jonge toppers uit Wezep zich een slag in de rondte voor vluchtelingen uit Oekraïne. En met succes: ze haalden ruim € 1500,- op.

 • Geef hulpdiensten de ruimte, parkeer verstandig

  24 mei 2022

  In verschillende straten in de gemeente Oldebroek is de doorrijruimte voor een brandweerauto of ambulance soms erg krap. Verkeerd parkeren kan daar tijdens een incident, waarbij hulpverlening noodzakelijk is, grote problemen opleveren. Iedere seconde telt en de hulpdiensten roepen daarom op tot verstandig parkeren.

 • Vaccinatietour in de Zwikmeule

  24 mei 2022

  GGD Noord- en Oost-Gelderland is van maandag 30 mei tot en met woensdag 1 juni aanwezig bij De Zwikmeule in Oldebroek voor iedereen die zich wil laten vaccineren of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie.

 • Zomerfestival

  24 mei 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Groot onderhoud A50 tussen Epe en Heerde

  23 mei 2022

  Rijkswaterstaat voert van 30 mei tot 21 juni groot onderhoud uit op de A50 tussen Epe en Heerde in de richting van Zwolle.

 • Gemeente Oldebroek start onderzoek naar de ervaring van baliebezoekers

  20 mei 2022

  De gemeente Oldebroek start op 1 juni met een pilot voor het continu monitoren van de klantbeleving. Dit klanttevredenheidsonderzoek richt zich specifiek op baliebezoeken in het gemeentehuis voor de clusters vergunningen en burgerzaken. De pilot heeft als doel om te behouden wat goed gaat en inzichtelijk te maken waar knelpunten zitten om daarmee de dienstverlening te verbeteren.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  18 mei 2022

  Op woensdag 18 mei 2022 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Hennepcontainer in Oldebroek op 24 mei

  17 mei 2022

  Politie en gemeente nodigen u van harte uit om op 24 mei aanstaande een kijkje te nemen bij de hennepcontainer aan het Raadhuisplein 1 in Oldebroek. De container staat er van 15.30 – 19.30. Er is een vrije inloop.

 • Welk familiebedrijf moet de award ‘Beste familiebedrijf van Gelderland’ winnen?

  17 mei 2022

  Op 23 november 2022 vindt de vierde jaargang van de verkiezing van het beste familiebedrijf van Gelderland weer plaats. Dit wordt georganiseerd door Het Gelders Familiebedrijven Gilde.

 • Dauwtrap je mee?

  17 mei 2022

  Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, organiseert Goed Bezig Oldebroek Dauwtrappen. Een sportieve activiteit voor alle leeftijden waarbij je op de fiets een route van 25 km of 45 km aflegt.

 • Lever uw oude koelkast of vriezer in

  17 mei 2022

  In Nederland staan naar schatting zo’n drie miljoen oudere koelkasten en vriezers in huis die veel energie verbruiken en vervuilend zijn. Daarom maken we werk van het inzamelen en recyclen. Mensen die in mei of juni 2022 hun oude apparaat inleveren, krijgen 35 euro korting bij de aanschaf van een nieuw, energiezuinig exemplaar.

 • Brandweerpost Wezep zoekt vrijwilligers

  17 mei 2022

  Ben je geïnteresseerd om brandweerman of -vrouw te worden? Kom dan op maandag 23 mei naar de open avond, voor een inkijkje in het brandweervak. Met name overdag zoekt post Wezep versterking. Het is mooi werk, dat er toe doet!

 • De liefde

  17 mei 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Live meekijken met de (extra) openbare raadsvergadering op 16 mei 2022

  16 mei 2022

  Op maandag 16 mei 2022 om 19.30 uur is er een openbare raadsvergadering over de stand van zaken van het formatieproces. U kunt de bijeenkomst live volgen via internet.

 • Op naar een gezellige én gezonde vierdaagse

  11 mei 2022

  Van 16 tot 20 mei is de wandelvierdaagse in Wezep. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille én, natuurlijk, een welverdiende beloning. De buursportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar, naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

 • Gratis tuinadvies voor inwoners

  11 mei 2022

  Een groep enthousiaste vrijwilligers met hart voor tuinieren en duurzaamheid gaat aan de slag als tuincoach. Zij zetten zich in bij duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam om inwoners te stimuleren hun tuinen klimaatvriendelijk in te richten, zodat deze beter voorbereid zijn op extreme hitte en regenbuien. De tuincoaches geven gratis en laagdrempelig advies over het groener of koeler maken van de tuin of bijvoorbeeld het opvangen van regenwater.

 • Vergadering raadscommissie Ruimtegebruik en Leefomgeving 18 mei 2022

  11 mei 2022

  De raadscommissie bereidt de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doet zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis. U bent welkom om de openbare vergadering op 18 mei 2022 bij te wonen.

 • Rijbewijs online verlengen vanaf 1 juni

  11 mei 2022

  Met ingang van 1 juni 2022 kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek hun rijbewijs online verlengen of uitbreiden met een categorie via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

 • Werken – meer dan nodig

  11 mei 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Bestrijding eikenprocessierups van start

  09 mei 2022

  Naar verwachting wordt de eikenprocessierups in de komende periode weer actief. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. In deze periode verlaat de rups het ‘eistadium’ en ontwikkelt zich tot een rups met veel brandharen. Deze brandharen kunnen leiden tot klachten die lijken op verkoudheid, jeuk, roodheid en zwellingen van de huid. De gemeente start vanaf vandaag, om de overlast te beperken, weer met het bestrijden van de eikenprocessierups.

 • Maandagavond en dinsdagnacht A50 afgesloten

  04 mei 2022

  Maandagavond 9 mei, 19.00 uur tot dinsdagmorgen 10 mei, 05.00 uur is de A50 afgesloten vanwege spoed herstelwerkzaamheden van Hattemerbroek tot Heerde.

 • Werkzaamheden toegang Mariënrade van start

  03 mei 2022

  Al langere tijd wordt er gebouwd in het gebied Zuiderzeestraat- Mariënrade. Inmiddels is de volgende fase gestart. Aannemer Knipscheer begint nu met de aanleg van de ontsluitingsweg en de parkeerplaatsen tussen de Zuiderzeestraatweg en Mariënrade.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 28 april 2022?

  03 mei 2022

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 28 april 2022 verschillende besluiten genomen.

 • Formatie Oldebroek gestart

  03 mei 2022

  Maandag 25 april 2022 is tijdens een openbare raadsbijeenkomst door informateur de heer Reinier Mulder zijn advies aangeboden naar aanleiding van zijn gesprekken met de fracties in het kader van de vorming van een nieuwe coalitie. In dit advies geeft de informateur een analyse van de verkiezingsuitslag en doet hij verslag van zijn gesprekken met de fracties over “wie met wie” zou moeten formeren.

 • Gratis hulp: Werken of studeren met psychische kwetsbaarheid

  03 mei 2022

  Betaald werk of het oppakken van een studie is niet vanzelfsprekend als je psychische problemen hebt (gehad). Toch is deze wens er vaak wel, maar is de stap te groot, te ingewikkeld of is er angst voor een terugval of negatieve ervaring.

 • Mantelzorger Verwendag, zaterdag 21 mei

  03 mei 2022

  Zaterdag 21 mei 2022 is de Mantelzorger Verwendag voor iedereen die mantelzorger is voor een inwoner van Oldebroek. Deze dag is speciaal voor u, omdat we blij en dankbaar zijn voor uw zorg aan naasten.

 • The Green Games – duurzame challenge voor jongeren

  03 mei 2022

  Jongeren enthousiast maken om duurzamer te leven, dat is het doel van The Green Games georganiseerd door Veluwe Duurzaam.

 • Het vuur brandend houden

  03 mei 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Haal je informatie en prik lokaal

  02 mei 2022

  GGD Noord- en Oost-Gelderland is van maandag 2 mei tot en met woensdag 4 mei 2022 aanwezig bij De Zwikmeule in Oldebroek voor iedereen die zich wil laten vaccineren of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie.

 • Maandelijkse test luchtalarm

  29 april 2022

  Public warning sirens are tested every month | щомісячне випробування повітряної тривоги | Ежемесячный тест воздушной тревоги