Gratis tuinadvies voor inwoners

Een groep enthousiaste vrijwilligers met hart voor tuinieren en duurzaamheid gaat aan de slag als tuincoach. Zij zetten zich in bij duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam om inwoners te stimuleren hun tuinen klimaatvriendelijk in te richten, zodat deze beter voorbereid zijn op extreme hitte en regenbuien. De tuincoaches geven gratis en laagdrempelig advies over het groener of koeler maken van de tuin of bijvoorbeeld het opvangen van regenwater.

Een tuincoach is een vrijwilliger die samen met de inwoner een rondje door de tuin loopt. Er wordt gekeken naar de wensen en vragen van de bewoner en de mogelijkheden die er zijn in de betreffende tuin. Aan de tuintafel geeft de tuincoach vervolgens praktische tips en informatie waar de  bewoner mee aan de slag kan. Zo kan de tuincoach tips geven over een groene tuin en hoe het regenwater opgevangen kan worden in de tuin, zonder dat het wateroverlast geeft.

Een gratis gesprek aanvragen

Inwoners kunnen kosteloos een gesprek aanvragen via Veluwe Duurzaam, het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe, waar inwoners terecht kunnen voor onafhankelijk advies over verduurzaming van huis en omgeving. Vraag een tuincoach aan via www.veluweduurzaam.nl/tuincoaches.