Rijbewijs online verlengen vanaf 1 juni

Met ingang van 1 juni 2022 kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek hun rijbewijs online verlengen of uitbreiden met een categorie via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt of een rijbewijs kwijt is, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Hier wordt ook de handtekening gezet. De fotograaf of fotocabine verstuurt zowel de pasfoto als handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. Daarna ontvangt u een e-mail en kan de aanvraag vervolgd worden met de DigiD-app (met ID-check) op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. U betaalt de kosten via iDEAL en na twee werkdagen kunt u op het gemeentehuis uw rijbewijs ophalen. Neem uw huidige rijbewijs mee, deze levert u in.