Zomerfestival

Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

Geniet u ook zo van het mooie weer, de langere avonden en van de ‘gewone’ dingen van het leven? Na twee jaar corona gaat dit voorjaar alles weer een beetje zoals we dat voor corona gewend waren. Ik ben daar heel blij mee.

In de coronatijd hebben we, vanwege alle maatregelen, veel van elkaar gemist. Nauwelijks verjaardagen, geen grootse examenfeesten, huwelijken die anders dan anders werden gevierd en ook bij verdrietige momenten was het moeilijk om bij elkaar te kunnen zijn. Wat me vooral bij blijft is de kracht van het omdenken en kijken naar wat er wél kan. Onze vrijwilligers van Oranjeverenigingen, scholen, sportverenigingen waren daar in coronatijd erg goed in. Heel knap!

Gelukkig is het nu allemaal weer heel anders; zijn we weer min of meer terug bij het ‘gewone’. Ook vanuit de gemeente hebben we, als het al mogelijk was, de afgelopen periode heel wat momenten sober, klein en aangepast moeten organiseren. Zo is er al twee jaar geen nieuwjaarsreceptie geweest, konden we niet voldoen aan het verzoek om iets te organiseren voor onze gepensioneerden en waren de nationalisaties eerder een formaliteit dan een feestelijk samenkomen. Alles wat moest gebeuren is gewoon door gegaan, maar wel zonder de ‘jus’.

Het lijkt me daarom de hoogste tijd een moment voor ontmoeting en verbinding te creëren. Een moment om elkaar te kunnen zien en spreken. Daarom organiseren we een Zomerfestival! Dit Zomerfestival vindt plaats op vrijdag 24 juni op het Raadhuisplein in Oldebroek, nog net voordat de zomervakanties in onze regio losbarsten. En het mooie van het Zomerfestival is dat u bent uitgenodigd! We organiseren dit voor u - inwoners, ondernemers en natuurlijk ook bezoekers van Oldebroek. Zet het dus maar in uw agenda: 24 juni, Zomerfestival in Oldebroek!

Ik kan nog niet al te veel vertellen over de inhoud en het programma, maar het wordt een feestje voor en door mensen uit onze gemeente. Wat ik al wel kan verklappen is dat er ook ruimte zal zijn voor een ‘open podium’. Dus kan jij goed zingen, muziek maken of bijvoorbeeld dansen? Mail dan naar zomerfestival@oldebroek.nl en geef aan wat je zou willen doen. Wie weet wordt jij of worden jullie uitgekozen om deel te nemen aan het open podium. Een filmpje erbij mag natuurlijk ook. Ik ben heel benieuwd!

We proberen het Zomerfestival in ieder geval zo te organiseren dat er voor ieder wat wils is – jong, iets ouder en oud. Maar vooral zal er natuurlijk volop gelegenheid zijn elkaar te treffen, bij te praten. We gaan ervoor om een gezellig samenkomen te organiseren, onder het genot van muziek, een hapje, een drankje en vooral onder het genot van elkaar. Iedereen is welkom, u dus ook!

Tanja Haseloop – Amsing
burgemeester