Mei 2023

 • Geslaagde Mantelzorg Verwendag

  30 mei 2023

  Op zaterdag 13 mei heeft de gemeente Oldebroek voor haar mantelzorgers een Verwendag georganiseerd. Als mantelzorger ben je vooral bezig met zorgen en regelen voor een naaste. Deze dag stond in het teken van tijd en ontspanning voor de mantelzorger zelf.

 • #7dagenwater challenge: 9 t/m 16 juni

  30 mei 2023

  Ga de uitdaging aan: een week alleen water drinken!

 • Save the date: 21 juni vanaf 14.30 uur feestelijke middag Hart van Oosterwolde

  30 mei 2023

  In 2006 vonden de eerste gesprekken plaats rondom het burgerinitiatief Hart van Oosterwolde. In het najaar van 2022, 16 jaar en veel gesprekken later, is Hart van Oosterwolde een feit. Het multifunctionele centrum is inmiddels een vaste ontmoetingsplek in het dorp, de nieuwe appartementen worden bewoond en de openbare ruimte is opnieuw ingericht.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 1 juni over?

  30 mei 2023

  Donderdag 1 juni begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • Cameratoezicht bij 't Trefpunt in Wezep

  26 mei 2023

  In de omgeving van Stationsweg 25(a) in Wezep - bekend als 't Trefpunt - is er per direct, tijdelijk cameratoezicht ten behoeve van de handhaving van de openbare orde. Het besluit geldt voor twee weken, vanaf 26 mei.

 • Tweede Pinksterdag gemeentehuis gesloten

  25 mei 2023

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, zijn het gemeentehuis, de gemeentewerf en het Sociaal Team gesloten.

 • Tweede editie Zomerfestival op zaterdag 10 juni

  24 mei 2023

  Op zaterdag 10 juni organiseert de gemeente Oldebroek voor de tweede keer op rij het Zomerfestival: een informeel en gezellig samenzijn voor alle inwoners en ondernemers van de gemeente Oldebroek. Er is voor ieder wat wils: muziek, dans, (kinder)spel en natuurlijk een hapje en drankje. De gemeente stelt voor iedere bezoeker drie gratis consumpties beschikbaar. Zo is het festival toegankelijk voor iedereen. 

 • Stremming brug over het Nieuwe Kanaal (Naaldeweg)

  23 mei 2023

  Vanaf dinsdag 30 mei, 07.00 uur tot uiterlijk zondag 16 juli, 17.00 uur wordt er gewerkt aan de vervanging van de brug in de Naaldeweg over het Nieuwe Kanaal (ter hoogte van de Kleine Woldweg in Noordeinde).

 • Gezond belonen na de vierdaagse

  23 mei 2023

  Van 22 tot en met 25 mei is de avondvierdaagse in Wezep. Ook organiseert Goed Bezig Oldebroek voor de tweede keer de peutervierdaagse. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar, naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

 • Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing verwelkomt nieuwe Nederlander

  23 mei 2023

  Op 12 mei 2023 is één inwoner van de gemeente Oldebroek door de naturalisatie procedure Nederlander geworden. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing één keer het “Koninklijk Besluit tot naturalisatie” uit.

 • Jonge mantelzorgers in het zonnetje

  19 mei 2023

  De gemeente Oldebroek zet alle jonge mantelzorgers in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens de landelijke Week van de jonge mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni. De gemeente waardeert de inzet van jonge mantelzorgers enorm en geeft ze daarom graag een cadeautje: het mantelzorgcompliment. Ook worden er 1, 3 en 6 juni leuke activiteiten georganiseerd.

 • Live meekijken met de commissievergadering Samenleving en Bestuur

  17 mei 2023

  Op woensdag 17 mei 2023 om 19.30 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken met de commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  16 mei 2023

  Op dinsdag 16 mei 2023 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Try-out QR Fit beweegroute Oldebroek

  16 mei 2023

  Eind 2022 werden in de gemeente Oldebroek twee QR Fit beweegroutes aangelegd. De route in Wezep is al geopend, in Oldebroek wordt deze met een try-out geopend. Op woensdag 17 mei om 16.00 uur kunnen geïnteresseerden zich verzamelen bij de Talter aan de Stouwdamsweg 4 in Oldebroek. Ze krijgen uitleg over het gebruik van de app en gaan de route testen.

 • Wilt u zich inzetten voor de samenleving?

  16 mei 2023

  Kom de adviesraad Sociaal Domein versterken! De Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek zoekt een nieuwe voorzitter en nieuwe leden. Heeft u hart voor wat er speelt in de samenleving? Denkt u dat dingen beter kunnen? Kom dan de Adviesraad Sociaal Domein van Oldebroek versterken met uw kennis, ervaring en ideeën!

 • Nog twee mooie ontwerpen textielcontainers te zien

  16 mei 2023

  Afgelopen najaar hebben creatieve kinderen uit de gemeente Oldebroek ontwerpen gemaakt om de grijze textielcontainers een nieuw jasje te geven. Eind november is de textielcontainer bij de Boni in Wezep onthuld met het ontwerp van Feline (10 jaar).

 • Hulp bij schulden: saneringskrediet en bemiddeling

  16 mei 2023

  In de afgelopen maanden is het saneringskrediet veel in het landelijk nieuws geweest. Bij een saneringskrediet neemt de gemeente de schulden van een inwoner over. Veel inwoners vragen of het in de gemeente Oldebroek ook mogelijk is om een saneringskrediet te krijgen. Het antwoord is ja.

 • Relatieproblemen of scheiden? U staat er niet alleen voor

  16 mei 2023

  Heeft u problemen in uw relatie? Gaat u scheiden? Of bent u net gescheiden? Dat zijn moeilijke situaties. Helemaal als u kinderen heeft. Wist u dat u hulp en ondersteuning kunt krijgen in de gemeente Oldebroek? Bijvoorbeeld van de medewerkers van het Sociaal Team of van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Als u hier behoefte aan heeft, schroom dan niet, maar neem contact op. De medewerkers staan voor u klaar met alles wat u nodig heeft om verder te kunnen.

 • Gratis cursus Veilig online

  16 mei 2023

  Deze gratis cursus gaat in de laatste week van mei van start in zowel Oldebroek als Wezep. U kunt zich nog inschrijven.

 • Realisatie haventje Noorderrot stap dichterbij

  16 mei 2023

  Het realiseren van een kleinschalige haven met vissteiger, een voortvloeisel uit een initiatief van een aantal inwoners van Noordeinde en Kerkdorp, is een stap dichterbij gekomen. Op maandag 8 mei 2023 ondertekenden voorzitter Dick van de Streek en secretaris Driesje Boeve namens Vereniging Beheer Noorderrot en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing namens gemeente Oldebroek de beheer- en huurovereenkomst voor de nieuw te realiseren Noorderrot haven.

 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

  15 mei 2023

  Naar verwachting is de eikenprocessierups vanaf half mei tot en met augustus weer actief. De brandharen van de rups kunnen leiden tot klachten die lijken op verkoudheid, jeuk, roodheid en zwellingen van de huid. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. De gemeente gaat ook dit jaar, om de overlast te beperken, deze rups preventief bestrijden.

 • Scootmobieldag Wezep en Oldebroek

  11 mei 2023

  Voorlichten, ontmoeten en verbinden. Deze thema’s staan centraal op de scootmobieldag op donderdag 1 juni in de Brinkhof Wezep (ochtend) en in de Talter in Oldebroek (middag). Alle scootmobielgebruikers uit de gemeente Oldebroek zijn welkom.

 • College on Tour in Noordeinde

  10 mei 2023

  Onder de noemer ‘College on tour’ bezoekt het college van B&W de verschillende kernen in de gemeente voor een dorpsschouw. Op 8 mei fietste het college met Aleid de Boer en Bart Fikse namens de Belangen Gemeenschap Noordeinde door Noordeinde, de kleinste kern van de gemeente Oldebroek.

 • Uitnodiging training Herkennen en bespreekbaar maken

  09 mei 2023

  Volgens het CBS overlijden elke dag vijf mensen door zelfdoding in Nederland. De gevolgen van een (poging tot) suïcide zijn groot. Voor de betrokkene zelf, voor familie en vrienden, en voor de samenleving. Veel organisaties zetten zich in om het aantal suïcides en pogingen tot suïcides te voorkomen. Zo is er ook deze training, signalering suïcidepreventie. Gericht op mensen die met jongeren werken. Doet u ook mee? Want jongeren met suïcidale gedachten hebben hulp van mensen uit de omgeving nodig.

 • Wijziging inzameldag oud papier Buitengebied

  09 mei 2023

  Vanwege de drukte rondom Hemelvaart wordt het oud papier in het buitengebied niet op vrijdag 19 mei, maar op maandag 22 mei opgehaald.

 • U geeft onze gemeente kleur, bedankt!

  09 mei 2023

  Samen geven we onze gemeente kleur. Een kaart met deze slogan heeft u even geleden in uw brievenbus ontvangen. Hierin nodigden wij u uit om mee te denken over de nieuwe visie voor het sociaal domein door het invullen van de enquête. Velen van u hebben dit gedaan, hartelijk dank daarvoor.

 • Vergaderingen raadscommissies mei 2023

  09 mei 2023

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Loopgroep De Gemzen brengt bevrijdingsvuur naar gemeente Oldebroek

  05 mei 2023

  Loopgroep Wezep, onderdeel van atletiekvereniging De Gemzen, haalde dit jaar opnieuw het bevrijdingsvuur op uit Wageningen en bracht het naar de gemeente Oldebroek. Ruim 10 jaar geleden deed zij dit ook al eens.

 • Samen geven we onze gemeente kleur

  Oldebroek wil een gemeente zijn waarin het goed en fijn leven is. Voor iedereen. Maar wat hebben we daarvoor nodig? En waar moeten we nog extra aandacht voor hebben? Uw input helpt ons antwoord te geven op deze vragen. Van harte welkom om mee te denken!