Verbouwde Erica Terpstrahal klaar voor gebruik

Afgelopen week is de verbouwde Erica Terpstrahal opgeleverd. Ook de nieuwe kunstgrasvelden en de parkeerplaats zijn klaar voor gebruik. Wethouder Sport Bob Bergkamp overhandigde symbolisch de sleutels van de sporthal aan voorzitter Wim Jansen van korfbalvereniging Rood-Wit. Zij verhuizen naar deze locatie en nemen het beheer van het complex over van de gemeente.

De werkzaamheden zijn in januari gestart en volgens planning afgerond. Het project kent een lange voorgeschiedenis. De eerste plannen om Rood-Wit te huisvesten op de locatie Erica Terpstrahal kwamen in 2010 al op tafel. Uiteindelijk heeft de gemeente de sporthal en het sportveld in 2014 gekocht. Daarna zijn de plannen verder uitgewerkt en is met Rood-Wit overlegd over de verhuisvoorwaarden. Uiteindelijk gaf de gemeenteraad in 2019 definitief groen licht voor uitvoering van het project. Wethouder Bergkamp: “Het geduld van Rood-Wit is flink op de proef gesteld. Ik ben blij met de manier waarop we hebben samengewerkt. Veel vrijwilligers van Rood-Wit waren betrokken bij het uitwerken van de plannen en dat sloot goed aan bij onze werkwijze Oldebroek voor Mekaar. Als gemeente zijn we erg trots op het resultaat. Ik wens Rood-Wit en alle andere gebruikers heel veel succes en sportplezier in deze prachtige accommodatie.”

Officiële opening uitgesteld

Op 2 november gaat de Erica Terpstrahal weer open. Door de coronasituatie is de officiële opening van het vernieuwde complex uitgesteld. Het plan is nu om komend voorjaar rond de start van het buitenseizoen korfbal alsnog een groot openingsfeest te organiseren, mits de coronamaatregelen dat weer toelaten.