Waardering voor mantelzorgers

Mantelzorgers in de gemeente Oldebroek stonden de afgelopen dagen in het zonnetje. Want zij staan iedere keer weer klaar om een naaste te ondersteunen met datgene wat hij of zij zelf niet meer kan. En dat verdient waardering.

De gemeente Oldebroek reikt jaarlijks het mantelzorgcompliment uit. Dit jaar mochten mantelzorgers een eigen cadeaupakket samenstellen bij de deelnemende winkels in Wezep. In voorgaande jaren werd er ook de mantelzorgdag georganiseerd, met een markt, lunch, optredens en workshops. Helaas kon dat nu vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Persoonlijk bezoek

Symbolisch voor onze dank aan alle mantelzorgers ging wethouder Liesbeth Vos op de koffie bij de familie Kroeze met een mooi boeket bloemen. Mevrouw Kroeze zorgt voor haar beide dochters, maar ontvangt zelf ook mantelzorg van hen. “Wij zorgen hier voor elkaar, dat gaat een beetje over en weer. Mijn oudste dochter heeft een hartafwijking en mijn jongste een WLZ-indicatie,” vertelt mevrouw Kroese. “Zelf ben ik erg ziek geweest en kan daardoor niet meer autorijden. Mijn oudste dochter brengt mij bijvoorbeeld naar het ziekenhuis. Ik kook die dag dan voor haar en mijn schoonzoon. Ook zorgen wij drieën, samen met mijn zus, voor mijn moeder die onlangs alleen is komen te staan. Soms is het wel zwaar, maar wij doen het gewoon voor elkaar.”

Succes

Inwoners die zorg of ondersteuning ontvangen van een mantelzorger konden hem of haar in de afgelopen maanden aanmelden voor het mantelzorgcompliment. Daar is goed gehoor aangegeven, meer dan 500 mantelzorgers zijn aangemeld.

Vragen of ondersteuning

Meer informatie over mantelzorg en de ondersteuning die u kunt krijgen? Kijk op www.oldebroek.nl/mantelzorg of neem contact op met het Sociaal Team via tel. 0525 63 83 33 of mail sociaalteam@oldebroek.nl. Meld u ook aan voor de mantelzorg nieuwsbrief via sociaalteam@oldebroek.nl.