November 2021

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving & Bestuur en Financiën & Bedrijfsvoering

  02 december 2021

  Op donderdag 2 december 2021 om 19.30 uur is er een gecombineerde vergadering van de commissies Samenleving & Bestuur en Financiën & Bedrijfsvoering. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  30 november 2021

  Op woensdag 1 december 2021 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Help in de strijd tegen geweld

  30 november 2021

  Deze weken wordt extra aandacht gevraagd voor het voorkomen en stoppen van (huiselijk) geweld. De Week tegen Kindermishandeling is net geweest en op 25 november was het de Internationale dag voor de eliminatie van geweld tegen vrouwen. U kunt ook iets doen. Wees alert als u het gevoel heeft dat iemand in uw omgeving hulp nodig heeft en zoek hulp op het moment dat u zelf met geweld te maken krijgt.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  30 november 2021

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen.

 • Prikken zonder Afspraak in Wezep en Oldebroek

  30 november 2021

  De coronasituatie in Oldebroek is op dit moment heel zorgelijk. Daarom willen we iedereen op twee pop-up locaties de gelegenheid bieden om zich te informeren en eventueel te laten vaccineren.

 • Kindermonitor 2021

  30 november 2021

  De Kindermonitor is een groot onderzoek door de GGD Noord- en Oost-Gelderland naar gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar. Het onderzoek gaat onder andere over voeding, bewegen, slapen en mediagebruik. Dit jaar komt natuurlijk ook de invloed van corona op het welzijn van kinderen aan bod.

 • Testen voor Toegang locatie in Oldebroek

  30 november 2021

  Vanaf donderdag 25 november is het mogelijk om je in Oldebroek te laten Testen voor Toegang. De testbus staat op donderdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur op het parkeerterrein van De Talter (Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek).

 • Extra Gym laat kinderen bewegen met plezier

  30 november 2021

  Kinderen die makkelijk bewegen hebben vaak de keuze om een niveau hoger te sporten bij hun sportclub of vereniging. Hoe zit dat met kinderen die door zelfvertrouwen of een motorische achterstand niet makkelijk mee komen bij regulier sportaanbod? Goed Bezig Oldebroek organiseert voor deze kinderen Extra Gym. Een sportles waarin kinderen in een kleine groep extra aandacht krijgen, om zo uiteindelijk het plezier in bewegen terug te vinden.

 • Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld

  30 november 2021

  In de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek is de gezamenlijk opgestelde Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld. In de beleidsnotitie leggen de vijf gemeenten de regionale kaders en regionale doelstelling vast waaraan de Bibliotheek Noord-Veluwe minimaal moet voldoen.

 • Provincie start bomenkap voor nieuwe aansluiting Wezep / H2O

  30 november 2021

  Vanaf maandag 6 december start provincie Gelderland met de kap van 223 bomen en 11265 m2 bosschages in gemeente Wezep. De bomen staan op de plek van een nieuwe aansluiting op de A28 ter hoogte van bedrijvenpark H2O. De nieuwe aansluiting maakt het dorp Wezep en bedrijventerrein H2O beter bereikbaar. Hierdoor wordt Wezep ook leefbaarder. Na het uitvoeren van de werkzaamheden plant de provincie 225 nieuwe bomen aan.

 • Werkzaamheden overweg Stationsweg

  30 november 2021

  Op zaterdag 4 december zullen de tijdelijke platen op de overweg Stationsweg worden uitgewisseld voor definitieve. Ten tijde van de werkzaamheden wordt de overweg niet gestremd.

 • Lichtpuntjes in donkere dagen

  30 november 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

  26 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

 • Testen voor Toegang locatie in Oldebroek

  25 november 2021

  Vanaf donderdag 25 november is het mogelijk om je in Oldebroek te laten Testen voor Toegang. De testbus staat op donderdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur op het parkeerterrein van De Talter (Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek).

 • Benoeming nieuw lid gemeenteraad Oldebroek

  25 november 2021

  De voorzitter van het centraal stembureau benoemde op 25 november 2021 meneer G. (Gerard) Vlieger, als lid van de gemeenteraad van Oldebroek.

 • Vergaderingen raadscommissies december 2021

  23 november 2021

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • Laat u helpen door een energiecoach!

  23 november 2021

  Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning, maar weet u niet waar u moet beginnen? Of wilt u iemand laten meekijken met bijvoorbeeld de offertes of subsidiemogelijkheden? Een energiecoach van ons duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam denkt graag met u mee!

 • Verschil moet er wezen!

  23 november 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Waarom bescherming van ons grondwater in Wezep zo belangrijk is

  22 november 2021

  In Wezep ligt één van de veertig grondwaterbeschermingsgebieden van Gelderland. In deze gebieden beschermen we het grondwater. Het grondwater in deze gebieden is bestemd voor ons kraanwater, daarom zijn hier regels voor opgesteld.

 • Wat er nu moet gebeuren in Oldebroek

  20 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen in Oldebroek is momenteel erg hoog. Burgemeester Haseloop - Amsing maakt zich zorgen.

 • Aandacht voor Dag van de Ondernemer

  19 november 2021

  Op initiatief van MKB-Nederland vieren we in heel Nederland op vrijdag 19 november 2021 de Dag van de Ondernemer, dus ook in de gemeente Oldebroek. Een speciale dag om ondernemers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun bijdrage aan de (lokale) economie en werkgelegenheid!

 • Christien van ’t Ende tijdens jubileum Zonnebloem verrast

  18 november 2021

  Mevrouw Christien van ’t Ende – van Tiel uit Wezep ontving donderdag 18 november een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop – Amsing. De uitreiking vond plaats tijdens het veertigjarig jubileum van De Zonnebloem Wezep, waar zij de decoratie door haar dochter kreeg opgespeld. De feestelijke jubileumbijeenkomst van de Wezepse afdeling van De Zonnebloem had plaats in De Bouwakker in Hattemerbroek.

 • Wethouder en burgemeester geven gastles tijdens de Week van Respect

  17 november 2021

  Afgelopen week was het de Week van Respect. Tijdens deze Week staat het thema respect in de schijnwerpers. Maar wat is respect eigenlijk? En hoe toon je respect aan anderen? Over deze lastige vragen gingen wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing in gesprek met basisschoolleerlingen in Oldebroek en Wezep.

 • Ondernemersontbijt op 19 november 2021 gaat niet door

  16 november 2021

  Vrijdag 19 november is het de Dag van de Ondernemer. Helaas kan het geplande ondernemersontbijt niet doorgaan, vanwege de huidige coronasituatie. Hiervoor vragen wij uw begrip.

 • Wie verdient de Oldebroeker Erepenning?

  16 november 2021

  We zijn op zoek naar personen en organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten of hebben ingezet voor de gemeente of de samenleving van Oldebroek.

 • Inwonersavond Verplaatsing Verenigingen Wezep online

  16 november 2021

  Op 23 november staat een inwonersavond gepland voor het haalbaarheidsonderzoek Verplaatsing Verenigingen Wezep. Omwonenden van sportclubs WHC en WTC zijn hiervoor eerder al uitgenodigd.

 • De Brandweer vraagt uw hulp

  16 november 2021

  Denkt u wel eens na over brand? Heeft u rookmelders in huis? De Brandweer hoort graag hoe u denkt over brandveiligheid en wat u zelf al doet! Brandweer Noord- en Oost-Gelderland heeft een korte enquête gemaakt. Het invullen duurt slechts enkele minuten en kan anoniem. Als u uw e-mailadres achterlaat, maakt u kans maken op een unieke Brandweer ovenwant (de gegevens worden na de actie verwijderd).

 • Column van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing

  16 november 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Opnieuw prikken zonder afspraak in gemeente Oldebroek

  16 november 2021

  Opnieuw zijn er in de gemeente Oldebroek mogelijkheden voor het halen van een prik zonder afspraak. De eerste mogelijkheid is op donderdag 18 november in De Zwikmeule, Oldebroek. De tweede mogelijkheid is op dinsdag 30 november in MFC Brinkhof, Wezep. De locaties zijn ingericht als tijdelijke pop-up locatie met vrije inloop voor iedereen die vragen heeft of zich wil laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken.

 • Ontwerp nieuwe brandweerkazerne krijgt definitief vorm

  16 november 2021

  In opdracht van de gemeente Oldebroek wordt voor de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland een nieuwe brandweerkazerne aan de Zuiderzeestraatweg gerealiseerd. De brandweerkazerne wordt compact en natuurlijk vormgegeven. In de stalling is ruimte voor vier brandweervoertuigen.

 • Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

  12 november 2021

  Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

 • Werkbezoek college aan B&B de Heughte

  12 november 2021

  Het college van Burgemeester en Wethouders bezoekt regelmatig lokale bedrijven en organisaties om zich te laten informeren over actuele thema’s en ontwikkelingen. Op dinsdag 9 november 2021 was het college op werkbezoek bij Harry en Jacqueline Mouris van B&B de Heughte in Oosterwolde.

 • Burgemeester gemeente Oldebroek sluit pand Hell’s Angels

  11 november 2021

  Op 11 november 2021 heeft burgemeester Tanja Haseloop – Amsing van de gemeente Oldebroek een pand aan de Rondweg in Wezep gesloten omdat hier verboden samenkomsten plaatsvonden van motorclub Hell’s Angels. De sluiting van het pand geldt voor een periode van drie maanden.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  11 november 2021

  Op donderdag 11 november 2021 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Basisschool De Spoorzoeker vindt zwerfvuil

  11 november 2021

  Iedereen in de gemeente Oldebroek is het erover eens dat onze omgeving schoon hoort te zijn. Maar over hoe we dat voor elkaar krijgen, bestaan verschillende meningen. Vaak wordt gedacht dat de gemeente alles moet opruimen, want ‘we betalen er toch voor’. Helaas zijn de opruimkosten daar te hoog voor. Basisschool De Spoorzoeker in Wezep begrijpt dat de gemeente het niet alleen kan. Daarom droeg de school op dinsdag 2 november haar steentje bij aan de natuur.

 • Sifra Bakker ontvangt Helden Award

  10 november 2021

  Sifra Bakker heeft afgelopen maandag, 8 november 2021, de Helden Award ontvangen van de gemeente Oldebroek. Zij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg, voor haar inzet voor anderen tijdens de coronacrisis. Sifra heeft zich uitzonderlijk ingespannen voor het in de Tweede Kamer bespreekbaar maken van de vaccinatie van kwetsbare jongeren.

 • Oproep gemeenten: maak een pas op de plaats bij Lelystad Airport

  09 november 2021

  De zes samenwerkende Veluwse gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst willen dat de informateurs en onderhandelaars voor het nieuwe kabinet afspreken Lelystad Airport te heroverwegen. Zij hebben de brief die eerder naar informateur mw. Mariëtte Hamer is gestuurd nu gericht tot de informateurs en onderhandelaars van VVD, D66, CDA en CU.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 11 november over?

  09 november 2021

  Donderdag 11 november 2021 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden plaats in de raadszaal.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 25 oktober?

  09 november 2021

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn besloten vergadering van 25 oktober 2021 een tweetal besluiten genomen.

 • Registratie politieke partij voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

  09 november 2021

  Nieuwe politieke partijen die mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart 2022 kunnen een partijnaam laten registreren bij het Centraal Stembureau van de gemeente Oldebroek. Deze registratie is niet nodig als de partijnaam geregistreerd is voor de Tweede Kamerverkiezingen of al eerder bij een gemeenteraadsverkiezing is geregistreerd.

 • Alle ondernemers welkom op ondernemersontbijt

  09 november 2021

  Op initiatief van MKB-Nederland vieren we in heel Nederland op vrijdag 19 november 2021 de Dag van de Ondernemer, dus ook in de gemeente Oldebroek. Een speciale dag om ondernemers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun bijdrage aan de (lokale) economie en werkgelegenheid!

 • Gewoon is zo gek nog niet

  09 november 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Ondernemersavond Wezep Noord: Samen nadenken over toekomstbestendig ondernemen

  08 november 2021

  De ondernemersavond bij Autoservice Fikse was een succes vorig week. Alle ondernemers op bedrijventerrein Wezep Noord waren uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomstbestendigheid van dit bedrijventerrein en hoe hiervoor gezamenlijk op te trekken. Vele ondernemers gaven gehoor aan de uitnodiging. De ondernemersavond werd georganiseerd door de gemeente Oldebroek en Bedrijvenkring Oldebroek.

 • Kom naar de informatieavond pleeggezinnen: 'Is er aan uw keukentafel nog een plekje vrij?'

  08 november 2021

  Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit even goed. Daarom worden gezinnen in de regio Noord-Veluwe op een laagdrempelige manier geholpen door pleegouders. Wilt u ook graag iets betekenen voor deze kinderen? Kom dan naar de regionale informatieavond in Nunspeet.

 • Ouderavond ‘Alcohol & drugs: hoe voer ik het gesprek met mijn kind?’ uitgesteld

  05 november 2021

  Vanwege het stijgend aantal besmettingen met COVID-19 in onze gemeente en de strengere maatregelen die dinsdagavond zijn aangekondigd is het noodzakelijk deze geplande ouderavond (9 november) uit te stellen tot een later, nog te bepalen moment.

 • Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing ontbijt met leerlingen van De Rank

  05 november 2021

  Woensdagochtend 3 november startten de leerlingen van basisschool De Rank in Wezep hun dag op een bijzondere manier. Zij kregen namelijk bezoek van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Samen begonnen zij de dag met een gezond ontbijt, omdat het de week van het Nationaal Schoolontbijt is.

 • Verwendag voor mantelzorgers wordt uitgesteld

  03 november 2021

  Vanwege het stijgend aantal besmettingen met COVID-19 in onze gemeente in combinatie met de strengere maatregelen die gisteravond zijn aangekondigd is het noodzakelijk deze verwendag met een half jaar uit te stellen.

 • Kindermonitor GGD 2021

  03 november 2021

  Heb jij de uitnodiging van de GGD voor de Kindermonitor in de brievenbus gekregen? Help dan ook mee en vul de vragenlijst in!

 • Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

  02 november 2021

  Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen. Het RIVM verwacht een piek van 500 Covid-patiënten op de IC deze winter.

 • Schulden gun je niemand!

  02 november 2021

  B&W legt beleidsnota schuldhulpverlening 2022-2025 voor aan gemeenteraad.