Basisschool De Spoorzoeker vindt zwerfvuil

Iedereen in de gemeente Oldebroek is het erover eens dat onze omgeving schoon hoort te zijn. Maar over hoe we dat voor elkaar krijgen, bestaan verschillende meningen. Vaak wordt gedacht dat de gemeente alles moet opruimen, want ‘we betalen er toch voor’. Helaas zijn de opruimkosten daar te hoog voor. Basisschool De Spoorzoeker in Wezep begrijpt dat de gemeente het niet alleen kan. Daarom droeg de school op dinsdag 2 november haar steentje bij aan de natuur.

Samen met vrijwilligers van Natuur- en Milieuvereniging ‘Groentje’ organiseerde de school een zwerfvuilactie. De leerlingen van de groepen 7 en 8 maakten er met elkaar een gezellige activiteit van. Ze gingen al struinend met routekaarten door het dorp. Regelmatig stak een voorbijganger een duim op of gaf een positieve reactie. Zo leer je ook nog eens anderen uit het dorp kennen!

Terug op school zagen de leerlingen dat ze veel peuken hadden verzameld. Dat komt omdat sigaretten bijna allemaal uit niet-afbreekbaar plastic bestaan, waardoor ze nooit uit de natuur verdwijnen. Tijdens de theorielessen, die gegeven gaan worden door de afvalcoaches van de gemeente, leren de leerlingen hier meer over.

Wil jij ook samen met je buurtgenoten de natuur mooi houden? Schrijf je in op www.onzewijkhelden.nl/registreren. Materiaal krijg je van de gemeente.

20211111 Basisschool De Spoorzoeker vindt zwerfvuil artikel2