Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing ontbijt met leerlingen van De Rank

Woensdagochtend 3 november startten de leerlingen van basisschool De Rank in Wezep hun dag op een bijzondere manier. Zij kregen namelijk bezoek van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Samen begonnen zij de dag met een gezond ontbijt, omdat het de week van het Nationaal Schoolontbijt is.

De burgemeester kon zo aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafel. Met leerlingen uit verschillende klassen was het een gezellige boel aan tafel. Terwijl de leerlingen en de burgemeester genoten van een lekker en gezond ontbijt, gingen zij met elkaar in gesprek over gezond ontbijten, sporten en het werk van de burgemeester.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “Ontbijten is heel belangrijk en gezond, het geeft je lichaam energie om de dag te starten. Daarom wil ik hier graag met kinderen en jongeren over praten. Ik vond het heel leuk en gezellig om op deze manier met de kinderen te ontbijten. Ook voor mij een goed begin van de dag!”

Het Nationaal Schoolontbijt

Dit jaar is het de negentiende editie van het Nationaal Schoolontbijt, met als thema ‘Altijd een gezond ontbijt’. Er doen ongeveer 450.000 kinderen op 2.500 scholen door het hele land mee. Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan het belang van een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van een aantal organisaties zoals Jongeren Op Gezond Gewicht, het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting. In Oldebroek is Goed Bezig Oldebroek nauw betrokken bij het schoolontbijt.

20211105 Ontbijt met Burgemeester