Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen.

Voor de collectieve zorgverzekering hebben wij een contract afgesloten met Zilveren Kruis. U heeft de keuze uit drie verschillende pakketten. U bepaalt zelf welk pakket u kiest. Er is altijd een pakket dat past bij uw zorgvraag.

Overstappen

Als u nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan kunt u vóór 1 januari 2021 overstappen naar deze verzekering. Heeft u al een verzekering bij Zilveren Kruis, dan kunt u op ieder moment overstappen.

Voorwaarden

Om over te kunnen stappen naar de collectieve verzekering moet u voldoen aan een paar voorwaarden. De belangrijkste is dat uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm.
Voor een alleenstaande is dit € 1294,44 per maand en voor een gehuwde/samenwonende € 1849,20 per maand. Heeft u een pensioen, dan mag uw inkomen iets hoger zijn. Met vragen kunt u terecht bij het Financieel Spreekuur.

Meer weten of hulp nodig?

Wilt u meer weten over de collectieve zorgverzekering? Of heeft u hulp nodig bij het overstappen naar deze verzekering? De medewerkers van het Financieel Spreekuur helpen u graag. Bel tel. 0525 63 83 33 of mail sociaalteam@oldebroek.nl voor het maken van een afspraak. Of kom naar het Financieel Spreekuur, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Brinkhof in Wezep.

Zelf aanmelden voor de verzekering kan via: www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Overige regelingen

De gemeente Oldebroek heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Kijk hiervoor op www.oldebroek.nl/laaginkomen of neem contact op met het Sociaal Team.