November 2022

 • Militaire oefening ASK

  29 november 2022

  De komende tijd is er een militaire oefeningen in de gemeente.

 • Geslaagde ‘Slaap Lekker Week’

  29 november 2022

  De Slaap Lekker Week, georganiseerd door Goed Bezig Oldebroek in de week van 28 oktober tot 4 november, is mede door de opkomst van zeker zestig kinderen zeer geslaagd. Drie basisscholen namen deel met hun groepen 5 tot en met 8.

 • Staatssecretaris van Ooijen op bezoek bij Goed Bezig – JOGG Oldebroek

  29 november 2022

  Op dinsdag 22 november kwam staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op bezoek bij IKC de Vlinder in Wezep. Hij ging in gesprek met kinderen over gezond leven en met professionals die betrokken zijn bij de lokale JOGG-aanpak. De staatssecretaris kreeg een rondleiding op IKC de Vlinder, waar basisscholen de Bron en de Spoorzoeker maar ook kinderopvang SKO gevestigd zijn.

 • Uitnodiging presentatie inrichtingstekening Hart van Oosterwolde

  29 november 2022

  Op woensdag 7 december a.s. organiseert de gemeente in samenwerking met de initiatiefgroep Hart van Oosterwolde een dorpsavond.

 • OvM Festival: Geslaagd moment van ontmoeting en verbinding

  29 november 2022

  Op maandag 21 november kon het OvM festival eindelijk weer plaatsvinden. Het festival is een moment van ontmoeting en verbinding voor alle vrijwilligers die in de gemeente Oldebroek actief zijn. Bijna 60 vrijwilligers, namens 30 vrijwilligersorganisaties, namen deel aan de workshopcarrousel van het OvM festival 2022.

 • Gewijzigd bestemmingsplan Buitengebied Oude Weg 10a vastgesteld

  29 november 2022

  Op 13 oktober 2022 heeft de gemeenteraad van Oldebroek het bestemmingsplan Buitengebied, Oude Weg 10a gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld volgens het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 • Warm en veilig

  29 november 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Vacature applicatiebeheerder Sociaal Domein

  28 november 2022

  Weet jij alles van applicaties binnen het sociaal domein? Neem je daarbij jouw gevoel voor kwaliteit en integriteit mee? Dan zoeken we jou!

 • College van B&W op werkbezoek bij Landal Greenparks

  25 november 2022

  Op dinsdag 22 november 2022 bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan Landal Greenparks in Oldebroek. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door general manager Henri Meringa.

 • Gewijzigd vastgesteld Programma Vitaal Platteland Oldebroek

  22 november 2022

  Op 10 november 2022 heeft de gemeenteraad van Oldebroek het Programma Vitaal Platteland Oldebroek gewijzigd vastgesteld. Het Programma is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 • Succesvolle Dag van de Ondernemer 2022

  22 november 2022

  Afgelopen vrijdag 18 november vierden we in de gemeente Oldebroek de Dag van de Ondernemer. Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg bedankte de ondernemers en opende de drie bijeenkomsten, welke plaatsvonden bij Maatschap Van der Kolk, IJssalon Strijkert en Thereca BV.

 • Vergaderingen raadscommissies november en december 2022

  22 november 2022

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 10 november 2022?

  22 november 2022

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 10 november 2022 verschillende besluiten genomen.

 • Deel van Oude Wapenveldseweg afgesloten

  22 november 2022

  Op woensdag 30 november 2022 wordt de Oude Wapenveldseweg in Wezep (tussen de Cotoneasterstraat en de Keizersweg, achter de voormalige Klepperbelt) van 08.00 uur tot 15.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

 • Bewonersavond Wezep Versneld Wonen

  22 november 2022

  Graag kijken we samen met u naar de kansen en mogelijkheden om snel tot extra woonruimte te komen. We nodigen u van harte uit om met ons in gesprek te gaan. Inmiddels hebben we al een aantal succesvolle avonden gehad, en staat er nog een in Wezep op de planning. Alle ideeën zijn welkom en uw inbreng is belangrijk. We kijken uit naar uw komst!

 • Vreugdevuren tijdens de jaarwisseling

  22 november 2022

  We zitten alweer volop in de donkere maanden en dat betekent dat ook de jaarwisseling steeds dichterbij komt. Mocht u een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling willen stoken dan is het goed te weten dat u hier een ontheffing voor nodig heeft.

 • Ondernemers in het zonnetje

  22 november 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Kappen van laan- en straatbomen in gemeente Oldebroek

  21 november 2022

  In de periode vanaf januari tot maart 2023 worden er bomen gekapt in de gemeente Oldebroek. Tijdens een boomveiligheidscontrole, uitgevoerd door een gecertificeerd boomveiligheidscontroleur, is gebleken dat er 53 bomen moeten worden gekapt. De reden hiervoor is de slechte vitaliteit van de bomen en het gevaar dat een boom voor de omgeving oplevert.

 • Voorlichting voor ouders en trainers bij OWIOS

  17 november 2022

  Op woensdag 23 november om 19.00 uur verzorgen Tactus Verslavingszorg en Goed Bezig Oldebroek een interactieve bijeenkomst bij voetbalclub OWIOS over roken, alcohol, drugs en gamen. Ouders en trainers van jeugdleden krijgen behalve informatie ook een korte quiz en stellingen voorgeschoteld.

 • Presentatie ambities Kop van de Veluwe

  17 november 2022

  Op 16 november heeft Céline Blom, burgemeester van Nunspeet, aan de Provinciale Staten van Gelderland de toekomstambities van het samenwerkingsverband Kop van de Veluwe gepresenteerd: “Om onze ambities beeldend te maken hebben we deze verwerkt in een infographic. Wij zien de brede welvaart van onze inwoners duidelijk verbonden met de werkgelegenheid, een vitaal platteland, de waterhuishouding en het bouwen van woningen. Samen met onze partners, waaronder de provincie Gelderland en het waterschap Vallei en Veluwe maken we onze leefomgeving in de komende jaren nog mooier.”

 • Begroting en huishoudboekje van de gemeente

  15 november 2022

  Het college van B&W van de gemeente Oldebroek presenteert aan de gemeenteraad de meerjarenbegroting 2023-2026. We zien in de begroting positieve cijfers voor alle jaren.

 • Militaire oefeningen

  15 november 2022

  De komende tijd zijn er twee militaire oefeningen in de gemeente.

 • Bestuurswissel Stichting Oranje Comité Wezep

  15 november 2022

  Op donderdag 10 november stelde de Stichting Oranje Comité Wezep (SOC) het nieuwe dagelijks bestuur voor aan burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. Het vertrekkende dagelijks bestuur heeft vele jaren gezorgd voor mooie Koningsdagen en plechtige herdenkingen op 4 mei.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  15 november 2022

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen. U kunt zich tot en met 31 december 2022 aanmelden.

 • Opruimactie levert 109 kilo zwerfafval op

  15 november 2022

  Op het Christelijk Kindcentrum De Schaapskooi leefde afgelopen weken het thema klimaatverandering. De ‘plastic soep’, de opeenhoping van plastic in de oceanen, was een van de onderwerpen die aan bod kwam tijdens de klimaatlessen. De themaweken zijn afgesloten met een zwerfafval-opruimactie rondom de school, in samenwerking met Milieu- en Natuurvereniging ’t Groentje.

 • Sinterklaasintocht en pietengym in Oldebroek

  15 november 2022

  Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Oldebroek. De goedheiligman maakt een rondgang door het dorp met een feestelijk welkom om 13.15 uur op het Lambertusplein. Aansluitend is er pietengym voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar in Kulturhus de Talter.

 • Extra Gym + voor fitte en vitale kinderen

  15 november 2022

  De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek organiseren voor kinderen uit groep 4, 5 en 6: Extra Gym+. Een gratis programma waarbij kinderen twaalf weken lang aan de slag gaan met voeding, bewegen en ze leren wat nodig is om lekker in je vel te zitten.

 • Festival voor vrijwilligers in Oldebroek

  15 november 2022

  Maandag 21 november is het zover: het eerste Oldebroek voor Mekaar festival, speciaal voor alle vrijwilligers in onze gemeente!

 • Gastles over respect op BSO ‘De Vlinder’

  15 november 2022

  Op woensdagmiddag 9 november brachten burgemeester Tanja Haseloop - Amsing en wethouder Liesbeth Vos, in het kader van de Week van het Respect, een bezoek aan Buitenschoolse Opvang (BSO) ‘De Vlinder’ in Wezep.

 • Tevreden

  15 november 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Vrijwilligers gezocht voor Internationale Schakelklas in Oldebroek

  14 november 2022

  Per 1 december 2022 starten er drie Internationale Schakelklassen (ISK) met Oekraïense leerlingen uit de gemeenten Oldebroek en Elburg. Dit is voortgezet onderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. De lessen vinden plaats aan de Oude Dijk in Oldebroek. Wij zoeken vrijwilligers die tijdens de lessen de docenten willen ondersteunen.

 • Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing verwelkomt nieuwe Nederlanders

  11 november 2022

  Zes inwoners van de gemeente Oldebroek kregen op donderdag 10 november 2022 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing vijf keer het “Koninklijk Besluit tot naturalisatie” en één keer het ‘Optiebesluit” uit.

 • Samen de schouders eronder

  11 november 2022

  De toekomst van ruimtelijke ontwikkeling in Regio Zwolle.

 • College van B&W onder de indruk tijdens werkbezoek bij CêlaVíta

  10 november 2022

  Op dinsdag 8 november bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan CêlaVíta in Wezep. Tijdens het bezoek werd kennis gemaakt met de nieuwe directie en werd de ontwikkeling van het Wezepse bedrijf besproken.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  10 november 2022

  Op donderdag 10 november 2022 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Stook veilig, of stook niet

  We zien dat mensen in verband met de hoge energiekosten op zoek zijn naar andere, goedkopere manieren om hun huis verwarmen.

 • Gemeente Oldebroek en Present Oldebroek blijven samen Oekraïense vluchtelingen steunen

  08 november 2022

  Op maandag 7 november 2022 ondertekenden Ben Kanis (bestuurder Stichting Present Oldebroek), Mirjam Prins-Tjebbes (coördinator Stichting Present Oldebroek) en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst geldt voor zes maanden. Beide partijen zetten graag opnieuw hun handtekening.

 • Gratis ondersteuning in je loopbaan

  08 november 2022

  Twijfel je wel eens of je wel op je plek zit of zou je wel eens iets heel anders willen? Groei Vooruit Regio Zwolle helpt je je talenten te ontdekken én te benutten!

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 10 november over?

  08 november 2022

  Donderdag 10 november begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” leest u hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen.

 • Banenmarkt in Hattemerbroek

  08 november 2022

  Op donderdag 17 november organiseren de gemeenten Hattem, Elburg, Oldebroek en Nunspeet samen met het UWV een laagdrempelige en kleinschalige banenmarkt. Opleiding en werkervaring zijn niet belangrijk, interesses en competenties wel. Kom ook! We brengen u graag in contact met misschien wel uw nieuwe werkgever!

 • Gezellige senioren bingomiddag

  08 november 2022

  Op woensdag 16 november wordt er een gezellige bingomiddag georganiseerd in MFC Hart van Oosterwolde. Komt u ook?

 • Buurthuis ’t Grinthuus opent eigen bibliotheek

  08 november 2022

  Maandag 1 november heeft burgemeester Tanja Haseloop – Amsing samen met Sienna, een van de jongste lezende inwoners van ’t Loo, de bibliotheek in het buurthuis geopend. Een langgekoesterde wens van de organisatie, die mede door financiële steun van de provincie Gelderland in vervulling is gegaan.

 • Sinte Sinte Maarten…

  08 november 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Overeenkomst voor jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek ondertekend

  07 november 2022

  Gemeente Oldebroek en Nummer13 ondertekenen driejarige samenwerkingsovereenkomst voor jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek. Beide partijen zijn blij met de voortzetting van de samenwerking.

 • Vaccineren tegen HPV-kanker

  01 november 2022

  Jongens en meisjes die in 2022 tien jaar worden, ontvangen in november een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV is een zeer besmettelijk virus. De vaccinatie beschermd tegen zes soorten kanker door HPV.

 • Welke jeugdheld nomineert u?

  01 november 2022

  Gezocht: Jonge Oldebroekers (tussen de 6 en 21 jaar) die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Oldebroekse samenleving. Wie verdient het om in het zonnetje gezet te worden met de gemeentelijke Helden Award? Graag aanmelden voor maandag 7 november!

 • Bewonersavonden Versneld Wonen

  01 november 2022

  Graag kijken we samen met u naar de kansen en mogelijkheden om snel tot extra woonruimte te komen. We nodigen u van harte uit om met ons in gesprek te gaan. Afgelopen maandag was de eerste bewonersavond in Hattemerbroek, voor alle volgende bijeenkomsten kunt u zich nog inschrijven. Alle ideeën zijn welkom en uw inbreng is belangrijk. We kijken uit naar uw komst!

 • Uitnodiging klantarena Dementienetwerk

  01 november 2022

  Het Netwerk Dementie Noordwest - Veluwe wil graag weten wat u van de zorg en ondersteuning vindt. Daarom wordt er een zogenaamde klantarena georganiseerd.

 • Tijdelijk wonen Plus op Parc de Zwijger start dit jaar

  01 november 2022

  Op het wooncomplex Parc de Zwijger worden op dit moment tien tijdelijke woonunits geplaatst voor het project Tijdelijk Wonen Plus. Vanaf dit najaar biedt het project tien woonplekken voor mensen die met spoed een woning nodig hebben, omdat de huidige woonsituatie niet meer houdbaar is.

 • Als het te mooi is om waar te zijn…

  01 november 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • College van B&W trots op Oostendorp Muziek

  01 november 2022

  Op dinsdag 25 oktober 2022 bracht het college van B&W een werkbezoek aan Oostendorp Muziek in Wezep. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door de eigenaar Henk Oostendorp over de activiteiten van het bedrijf, dat dit jaar 45 jaar bestaat in de gemeente Oldebroek. Er is veel bewondering voor het ondernemerschap van het familiebedrijf.

 • Uitnodiging: Dag van de Ondernemer - oktober 2022

  Vrijdag 18 november is het uw dag! Dan vieren we de jaarlijkse Dag van de Ondernemer. Een dag waarop wij, de gemeente Oldebroek, al onze ondernemers bedanken voor hun inzet. Want ondernemers zijn onmisbaar voor de samenleving; u creëert groei, banen en welvaart. Daarom zetten wij u op deze dag graag in het zonnetje! U bent dan ook van harte welkom op een of meer van drie bijeenkomsten.