OvM Festival: Geslaagd moment van ontmoeting en verbinding

Op maandag 21 november kon het OvM festival eindelijk weer plaatsvinden. Het festival is een moment van ontmoeting en verbinding voor alle vrijwilligers die in de gemeente Oldebroek actief zijn. Bijna 60 vrijwilligers, namens 30 vrijwilligersorganisaties, namen deel aan de workshopcarrousel van het OvM festival 2022.

Wethouder Liesbeth Vos bedankte in haar toespraak de aanwezigen voor hun inzet. Eén van de uitkomsten van de avond was dat vrijwilligerswerk heel leuk is om te doen, dat je er veel van leert. Maar ook dat het vrijwilligerswerk aanvulling en verjonging nodig heeft . Een groot aantal van onze vrijwilligers is actief in meerdere organisaties.

Tijdens de verschillende workshops, zoals “de 6B’s van het vrijwilligerswerk, Signalering niet Pluis, Dementievriendelijke Organisatie, Grenzen stellen en Oldebroek voor Mekaar”, was er veel interactie en herkenning. Dit ondanks dat de vrijwilligers uit heel verschillende organisaties kwamen; er waren deelnemers vanuit onder andere cultuur, welzijn en sport. Het stamppotbuffet en de gelegenheid om bij te praten droegen bij aan een festival van ontmoeten, leren en vieren! 

20221129 OvM Festival 7