Vaccineren tegen HPV-kanker

Jongens en meisjes die in 2022 tien jaar worden, ontvangen in november een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV is een zeer besmettelijk virus. De vaccinatie beschermd tegen zes soorten kanker door HPV.

Vaccineren voor meisjes en jongens

Meisjes worden al sinds 2010 gevaccineerd tegen HPV. Een HPV-infectie kan ook vormen van kanker veroorzaken bij mannen. Daarom is het belangrijk jongens te vaccineren, zodat zij ook beschermd zijn tegen kanker door HPV. Daarnaast draagt vaccinatie bij aan de bescherming van de bevolking tegen HPV en HPV-gerelateerde kanker: hoe meer mensen immuun zijn voor een infectie, hoe kleiner de kans is op verspreiding.

Waar en wanneer

De HPV-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op maandag 21 november 2022 van 10.00 – 17.00 uur. Locatie is MFC De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep.

Inhaalvaccinaties

Er worden ook inhaalvaccinaties gegeven voor DTP, BMR, MenACWY en andere vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Voor kinderen onder de 18 jaar die een van deze vaccinaties gemist hebben en deze alsnog willen halen: neem contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland via 088 443 3100 (werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur). Er worden geen coronavaccinaties gegeven. Kijk voor meer informatie hierover op ggdnog.nl/corona.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de HPV-vaccinatie op rvp.nl/hpv. Kijk bij vragen over andere vaccinaties op rijksvaccinatieprogramma.nl/vragen.