Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen. U kunt zich tot en met 31 december 2022 aanmelden.

Voorwaarden

Om over te kunnen stappen naar de collectieve verzekering moet u voldoen aan een paar voorwaarden. De belangrijkste is dat uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm.
Voor een alleenstaande is dit € 1322,18 per maand en voor een gehuwde/samenwonenden € 1888,84 per maand. Voor pensioengerechtigden zijn deze bedragen iets ruimer.

Zilveren Kruis

Voor de collectieve zorgverzekering hebben wij een contract met Zilveren Kruis. U heeft de keuze uit drie verschillende pakketten en kunt zelf bepalen welk pakket u kiest. Er is altijd een pakket dat past bij uw zorgvraag.

Als u nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan kunt tot en met 31 december 2022 overstappen naar deze verkering. Heeft u al een verzekering bij Zilveren Kruis, dan kunt u op ieder moment overstappen.

Aanmelden voor de verzekering kan via: www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Meer weten of hulp nodig?

Iedere dinsdag is er een Financieel Spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur in MFC Brinkhof in Wezep. Daarnaast organiseert het Zilveren Kruis extra spreekuren op dezelfde locatie, op dinsdag 6 december en 13 december 2022 van 9.30 uur tot 12.00 uur. U bent van harte welkom, een afspraak maken is niet nodig. Contact kan ook telefonisch via telefoonnummer 0525 63 83 33 of per e-mail via sociaalteam@oldebroek.nl.