November 2023

 • Live meekijken met de commissievergadering Samenleving en Bestuur

  30 november 2023

  Op donderdag 30 november 2023 om 19.30 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Technische storing uitzending commissievergadering

  29 november 2023

  Op woensdag 29 november 2023 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. Vanwege een technische storing is het helaas niet mogelijk om de vergadering te volgen via internet. Onze excuses voor het ongemak.

 • Verlaag uw energierekening deze winter met een energiecoach

  28 november 2023

  Onze energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die graag met u meedenken over energiebesparing in uw woning.

 • Fietsverbinding Voskuilerdijk op 30 november gereed

  28 november 2023

  Fietsers kunnen vanaf 30 november gebruik maken van het nieuwe viaduct over de A28 bij Wezep. De nieuwe (brom)fietsverbinding aan de Voskuilerdijk is dus bijna gereed. Automobilisten moeten nog een klein half jaar wachten voordat zij over dit viaduct kunnen rijden.

 • Voorwaarden voor vreugdevuur tijdens de jaarwisseling

  28 november 2023

  We zitten alweer volop in de donkere maanden. Dit betekent dat ook de jaarwisseling dichterbij komt. Wilt u tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur stoken? Dan is het goed om te weten dat u hier een ontheffing voor nodig heeft. Tenzij u dit doet in een kleine ton of vuurkorf zodat het wegdek en het gemeentelijk groen niet worden beschadigd.

 • Laag inkomen? Toch meedoen aan sport of cultuur voor 18+

  28 november 2023

  Heeft u een laag inkomen? En is lid zijn van een sportvereniging of meedoen aan culturele activiteiten te duur? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage uit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

 • Activiteiten voor jongeren van 12-18 jaar in de gemeente Oldebroek

  30 november 2023

  Graffiti spuiten, theater of de sporthal in? In december en de kerstvakantie zijn er activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Iedereen in deze leeftijdscategorie is van harte welkom om hieraan deel te nemen. De activiteiten organiseert de gemeente voor jongeren vanuit het preventieakkoord.

 • Gemeente verlengt overeenkomst Volwassenenfonds Sport & Cultuur voor vier jaar

  23 november 2023

  De gemeente Oldebroek vindt het belangrijk dat inwoners met een minimum inkomen kunnen sporten of meedoen aan cultuuractiviteiten. Daarom is de gemeente sinds 2021 aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In eerste instantie voor een pilotperiode van drie jaar. Nu aan het einde van deze periode blijkt het fonds succesvol, er is vanuit inwoners animo voor. Daarom heeft de gemeente de overeenkomst met het Volwassenenfonds verlengd tot en met 2027. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg tekende namens de gemeente op donderdag 23 november de overeenkomst.

 • Voorlopige uitslagen Tweede Kamerverkiezing 2023

  23 november 2023

  In de gemeente Oldebroek heeft 85,36% van het totaal aantal kiesgerechtigden zijn stem laten gelden. De voorlopige uitslag is bekend: de PVV is in onze gemeente de grootste partij geworden.

 • Vergaderingen raadscommissies november 2023

  21 november 2023

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 9 november 2023?

  21 november 2023

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 9 november 2023 verschillende besluiten genomen.

 • Intercultureel feest in Huiskamer van Wezep

  21 november 2023

  Komt u op zaterdag 25 november ook vrolijk kennismaken met allerlei verschillende nationaliteiten in de gemeente Oldebroek? Er is eten, mode, kunst en muziek uit alle delen van de wereld, inclusief Nederland.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  17 november 2023

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen. U kunt zich tot en met 31 december 2023 aanmelden.

 • Samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe: Gezamenlijk aan de slag!

  16 november 2023

  Onder de naam ‘Kop van de Veluwe’ bundelen de gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet samen met de provincie Gelderland en het Waterschap Vallei en Veluwe hun krachten. Gezamenlijk willen ze voor de toekomst de kwaliteit van hun leefomgeving behouden of vergroten. Samen hebben ze een aantal gebiedsopgaven benoemd waar ze vanaf januari 2024 concreet mee aan de slag gaan. In een opgestelde ‘Samenwerkingsagenda’ staat beschreven wat hier moet gebeuren om ambities te realiseren.

 • Naambord omgekomen militair Mark Leijsen onthuld

  15 november 2023

  De in 2009 gesneuvelde militair Mark Leijsen is vernoemd op het nieuwe viaduct over de A28 bij Wezep. Het bijbehorende naambordje werd vandaag symbolisch onthuld op de Prinses Margrietkazerne door zijn echtgenote Lucienne, hun zoon Nick en burgemeester Tanja Haseloop–Amsing.

 • Werkzaamheden Ottenweg

  15 november 2023

  Vanaf morgen, donderdag 16 november, gaat de buitendienst bomen snoeien aan de Ottenweg. De bomen worden gesnoeid met behulp van een hoogwerker, daardoor is de Ottenweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

 • Gastlessen over respect

  14 november 2023

  In de week van het respect gaven wethouder Liesbeth Vos en burgemeester Tanja Haseloop op donderdag 10 november een speciale gastles. Wethouder Vos was te gast in groep 7 van basisschool De Wegwijzer, burgemeester Haseloop werd welkom geheten in groep 6 van basisschool De Rank.

 • Nieuwe ambassadeurs Uniek Sporten in Noord-Veluwe

  14 november 2023

  (Top)sporters Gea Mazier - De Jong en Jan Oosterbroek gaan als ambassadeur Uniek Sporten Noord-Veluwe meer aandacht vragen voor sporten met een beperking.

 • Tegengaan ondermijning is gezamenlijke verantwoordelijkheid

  14 november 2023

  In de gemeente Oldebroek zijn vorige week ruim 25 controles uitgevoerd in het kader van de Week tegen Ondermijning. De politie en de gemeente werkten hierin samen om de bewustwording rond ondermijning te vergroten. De controles zijn uitgevoerd in het landelijk gebied van de hele gemeente.

 • Banenmarkt in Hattem

  14 november 2023

  Op dinsdag 21 november is er in MFC De Marke in Hattem een banenmarkt, speciaal voor inwoners uit de gemeenten Oldebroek, Elburg, Hattem en Nunspeet. In de sectoren Bouw, Groen, Techniek en Transport & Logistiek is veel werk. Zoek je een (andere) baan en heb in je interesse om in een van die sectoren aan de slag te gaan? Kom dan zeker kennismaken! Alle sectoren zijn aanwezig dus kom ook langs als je werk zoekt in bijvoorbeeld de zorg of horeca.

 • Begroting 2024 unaniem vastgesteld door de raad

  14 november 2023

  Tijdens de raadsvergadering op 9 november is de begroting voor 2024 unaniem vastgesteld. Het college heeft de gemeenteraad een sluitende begroting aangeboden. Er is een aantal aandachtspunten doorgegeven, waarmee het college aan de slag gaat.

 • Gratis KOPP cursus volwassenen

  14 november 2023

  Ook opgegroeid bij een ouder met psychische problemen? Dat kan belastend zijn. De wisselende stemmingen van een ouder, de onvoorspelbaarheid thuis, het gebrek aan informatie en de verantwoordelijkheid die je al vroeg op je schouders moest nemen. Ook als (jong)volwassene kun je daar nog last van hebben.

 • Ophok- en afschermplicht in Oldebroek na uitbraak vogelgriep in Renswoude

  13 november 2023

  In onze gemeente geldt opnieuw een ophok- en afschermplicht voor vogels. Dit naar aanleiding van de vaststelling van vogelgriep op een leghennenbedrijf met uitloop in Renswoude. Binnen het 10-kilometergebied is per direct een vervoersverbod ingesteld.

 • Begroting 2024 unaniem vastgesteld door de raad

  10 november 2023

  Tijdens de raadsvergadering op 9 november is de begroting voor 2024 unaniem vastgesteld. Het college heeft de gemeenteraad een sluitende begroting aangeboden. Er is een aantal aandachtspunten doorgegeven, waarmee het college aan de slag gaat.

 • Tegengaan ondermijning is gezamenlijke verantwoordelijkheid

  09 november 2023

  In de gemeente Oldebroek zijn gisteren ruim 25 controles uitgevoerd in het kader van de week tegen ondermijning. De politie en de gemeente Oldebroek werkten hierin samen om de bewustwording rond ondermijning te vergroten. De controles zijn uitgevoerd in het landelijk gebied van de hele gemeente.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  08 november 2023

  Op donderdag 9 november om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Gemeentehuis gesloten op 17 november

  07 november 2023

  Op vrijdag 17 november 2023 sluit het gemeentehuis om 15.00 uur in verband met een personeelsbijeenkomst.

 • Kom naar de informatieavond pleeggezinnen

  07 november 2023

  Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit even goed. Soms speelt er in een gezin zelfs zoveel, dat de kinderen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Dan zoeken we een pleeggezin, waar de kinderen met vaste opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen.

 • Werkzaamheden Bovendwarsweg en Ottenweg

  07 november 2023

  De komende weken zijn gedeeltes van de Bovendwarsweg en Ottenweg in Oldebroek afgesloten vanwege werkzaamheden. De bomen aan deze wegen worden dan gesnoeid met behulp van een hoogwerker. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

 • Omroep Gelderland helpt je kiezen op 22 november

  07 november 2023

  Omroep Gelderland besteedt de komende weken volop aandacht aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Zo is er onder meer een provinciaal Kieskompas ontwikkeld. Dit kompas kunt u online invullen en helpt om erachter te komen welke partij het beste bij u past.

 • Energietoeslag 2023

  07 november 2023

  Huishoudens met een laag inkomen kunnen ook dit jaar gebruikmaken van de Energietoeslag. Dit heeft het kabinet aangekondigd. Deze eenmalige energietoeslag van € 800,- is voor alle huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 9 november over?

  07 november 2023

  Donderdag 9 november begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis.

 • Verkiezingen 2023: Waar kunt u stemmen?

  07 november 2023

  Bekijk het overzicht van de geopende stemlocaties tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2023.

 • Geen dienstverlening Burgerzaken en Belastingen op 10 november

  07 november 2023

  Vanwege onderhoud aan onze computersystemen is het op vrijdag 10 november niet mogelijk om een afspraak te maken bij de gemeente voor het loket Burgerzaken. Helaas kunnen wij die dag ook geen vragen beantwoorden over Belastingen.

 • Wethouder Ben Engberts opent heringerichte winkelcentrum Meidoornplein

  03 november 2023

  Wethouder Ben Engberts heeft vanmiddag het gerevitaliseerde Meidoornplein in Wezep geopend. Hij deed dit door zittend in de cabine van een kraan een hek van de rijweg naar de stoep te verplaatsen. Engberts feliciteerde alle betrokkenen – onder wie NTP Infra, ondernemers en omwonenden – met het mooie eindresultaat. “Na tijdelijke overlast ligt er nu een mooi en aantrekkelijk centrumplein met aantrekkingskracht op de hele regio”, aldus de wethouder.

 • Werkzaamheden Bovendwarsweg en Ottenweg

  03 november 2023

  De komende weken zijn gedeeltes van de Bovendwarsweg en Ottenweg afgesloten vanwege werkzaamheden. De bomen aan de Bovendwarsweg en Ottenweg worden gesnoeid met behulp van een hoogwerker. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de verkeersmaatregelen houdt. Voor de veiligheid van de weggebruikers en voor onze collega’s van de buitendienst. 

 • Oldebroek investeert in gezondheidsbevordering en preventie

  02 november 2023

  Het college van B&W heeft op dinsdag 31 oktober het plan van aanpak voor een Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) vastgesteld. Hiermee laat de gemeente zien hoe zij de komende drie jaar wil investeren in gezondheidsbevordering en preventie.

 • Onderhoud computersysteem Burgerzaken en Belastingen op 10 november 2023

  24 oktober 2023

  Vanwege onderhoud aan onze computersystemen is het op vrijdag 10 november niet mogelijk om een afspraak te maken bij de gemeente voor het loket Burgerzaken. Ook is het niet mogelijk om die dag uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart op te halen. Daarnaast kunnen wij die dag geen vragen beantwoorden over Belastingen. Onze excuses voor het ongemak.