Energietoeslag 2023

Huishoudens met een laag inkomen kunnen ook dit jaar gebruikmaken van de Energietoeslag. Dit heeft het kabinet aangekondigd. Deze eenmalige energietoeslag van € 800,- is voor alle huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum.

Geen aanvraag nodig

Veel inwoners krijgen de Energietoeslag 2023 automatisch uitbetaald (uiterlijk 31 december 2023). Dit betekent dat zij geen aanvraag hoeven in te dienen. Dit geldt voor inwoners die:

  • een uitkering ontvangen vanuit de Participatiewet, IOAW, IOAZ, AIO
  • bekend zijn binnen het gemeentelijke minimabeleid van de gemeente Oldebroek
  • in 2022 de Energietoeslag hebben ontvangen en in 2023 nog steeds aan de voorwaarden voldoen.

Zelf een aanvraag indienen

De Energietoeslag 2023 is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Naast de bij de gemeente bekende groepen zijn dit inwoners met een laag inkomen, zoals AOW’ers zonder aanvullend pensioen. Via www.oldebroek.nl/energietoeslag kunt u zelf de energietoeslag 2023 aanvragen tussen 1 januari 2024 en 31 mei 2024. Als de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de toeslag uiterlijk 31 augustus 2024.

Besparen op uw energiekosten?

Inwoners die vragen of hulp nodig hebben bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen of bij het aanvragen van een subsidie kunnen kosteloos gebruikmaken van een energiecoach. Kijk op www.oldebroek.nl/energiecoach voor meer informatie.

Vragen over geld en het huishoudboekje

Inwoners die vragen of hulp nodig hebben bij het beheren van hun financiën zijn van harte welkom op het Financieel Spreekuur. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in MFC de Brinkhof in Wezep. Tijdens dit spreekuur helpen vrijwilligers graag met alle vragen.

Meer regelingen

De gemeente Oldebroek heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Lees verder op www.oldebroek.nl/laaginkomen.