Wethouder Ben Engberts opent heringerichte winkelcentrum Meidoornplein

Wethouder Ben Engberts heeft vanmiddag het gerevitaliseerde Meidoornplein in Wezep geopend. Hij deed dit door zittend in de cabine van een kraan een hek van de rijweg naar de stoep te verplaatsen. Engberts feliciteerde alle betrokkenen – onder wie NTP Infra, ondernemers en omwonenden – met het mooie eindresultaat. “Na tijdelijke overlast ligt er nu een mooi en aantrekkelijk centrumplein met aantrekkingskracht op de hele regio”, aldus de wethouder.

Robert Bourquin, voorzitter van de Ondernemersvereniging Wezep-Hattemerbroek, liet zich ook lovend uit over de herinrichting en renovatie van het winkelcentrum. “We zijn klaar voor de toekomst, misschien wel voor 15 jaar”, merkte Bourquin op.

Belangrijke uitgevoerde werkzaamheden zijn: vernieuwing van de bestrating, verlichting en riolering, de aanleg van nieuwe trottoirs en parkeerplaatsen, de verplaatsing van de Lidl en de uitbreiding van de Plus supermarkt. De gemeente Oldebroek heeft in dit project nauw samengewerkt met NTP Infra uit Hattem en de lokale ondernemers.
Het winkelhart van Wezep wordt in de loop van deze maand nog opgefleurd met nieuwe beplanting. De nieuwe riolering kan meer regenwater verwerken, de groene beplanting helpt tegen hittestress en de nieuwe bestrating vergroot de verkeersveiligheid op het Meidoornplein.

Robert Bourquin nodigde de bewoners en bezoekers van harte uit om mee te doen aan een prijzenfestival dat ter gelegenheid van deze herinrichting wordt georganiseerd. De openingsplechtigheid werd afgesloten met een gratis beker koffie en wat lekkers erbij voor bewoners en andere aanwezigen. 
 

20231103 Wethouder Engberts heropent Meidoornplein