Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen. U kunt zich tot en met 31 december 2023 aanmelden.

Voor de collectieve zorgverzekering hebben wij een contract afgesloten met Zilveren Kruis. U heeft de keuze uit 3 verschillende pakketten. U kunt zelf bepalen welk pakket u kiest. Er is altijd een pakket dat past bij uw zorgvraag. Kijk op www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Overstappen

Als u nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan kunt tot en met 31 december 2023 overstappen naar deze verzekering. Heeft u al een verzekering bij Zilveren Kruis, dan kunt u op ieder moment overstappen.

Collectieve zorgverzekering aanvragen

Voorwaarden

Om over te kunnen stappen naar de collectieve verzekering moet u voldoen aan een paar voorwaarden. De belangrijkste zijn dat uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm dat u een laag eigen vermogen hebt. Voor een alleenstaande betekent dit een inkomen tot € 1.459,94 per maand en voor gehuwden/samenwonenden € 2.085,62 per maand. Voor pensioengerechtigden zijn deze bedragen iets ruimer.

Meer weten of hulp nodig?

Wilt u meer weten over de collectieve zorgverzekering? Of heeft u hulp nodig bij het overstappen naar deze verzekering? De medewerkers van het Financieel Spreekuur helpen u graag. Tel. 0525 63 83 33 of mail sociaalteam@oldebroek.nl. Of kom naar het Financieel Spreekuur, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Brinkhof in Wezep.

Zelf aanmelden voor de verzekering kan via www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Extra spreekuren Zilveren Kruis

Weet u niet goed welk pakket er bij u past of wilt u meer informatie? Het Zilveren Kruis organiseert in MFC de Brinkhof in Wezep extra spreekuren op:

  • dinsdag 05 december 2023, 09.30 tot 12.00 uur
  • dinsdag 12 december 2023, 09.30 tot 12.00 uur

U bent van harte welkom, een afspraak maken is niet nodig.  

Overige regelingen

De gemeente Oldebroek heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Kijk hiervoor op www.oldebroek.nl/laaginkomen of neem contact op met het Sociaal Team.