Een klimaatbestendige straat zonder wateroverlast rondom het Meidoornplein

Woont u of heeft u een bedrijf in het gebied rondom het Meidoornplein in Wezep? Dan horen we graag uw mening over de inrichting van uw straat.

Overstroomde straten voorkomen

In de afgelopen tijd  hadden we niet alleen te maken met extreme droogte maar ook met overstroomde straten. Het riool kon de grote hoeveelheden neerslag niet aan. Daarom gaan we het rioleringsstelsel vervangen en meteen klimaatbestending maken. Samen met inwoners en ondernemers willen we een herinrichtingsontwerp maken.

Waar precies?

Het gaat specifiek om het gebied tussen de Keizersweg, de Stationsweg, Zuiderzeestraatweg en Ruitersveldweg (exclusief het Meidoornplein zelf).

Vul de enquête in

Medio september stuurden we een brief met de vraag om een enquête over de wijkinrichting in te vullen. Heeft u dit al gedaan? Dank daarvoor! Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Het kan nog tot 2 november 2020. In de enquête kunt u aangeven wat u belangrijk vindt. Wilt u bijvoorbeeld meer groen in uw straat en/of wijk? Wat is nodig voor parkeren? Voordat we de inrichting van het gebied ontwerpen, willen we van u als inwoner of ondernemer weten wat uw ideeën zijn.

Wijkbezoek

Ter voorbereiding op het ontwerp gaan medewerkers van adviesbureau Bureau Schmidt op onderzoek uit in uw straat. Dit bureau helpt met de herinrichtingsplannen voor uw straat en wijk. Zij zijn op woensdagmiddag 21 oktober in uw wijk. Heeft u vragen spreek ze gerust aan. De medewerkers zijn herkenbaar aan de bedrijfsauto’s en oranje hesjes. Natuurlijk is alles corona proof en volgens de landelijke richtlijnen.

Enquête liever op papier invullen?

Bent u niet in de gelegenheid om de enquête digitaal in te vullen, pak dan de 21e uw kans en vul ter plaatse in de wijk de enquête in. Graag tot 21 oktober!