Oktober 2021

 • Meldpunt drugs wordt meldpunt ondermijning

  15 oktober 2021

  Vanaf vandaag kunnen inwoners een melding maken als zij een vermoeden hebben van ondermijning. Onder ondermijning verstaan we heel veel verschillende criminele activiteiten. Simpel gezegd spreken we van ondermijning wanneer de ’onderwereld’ misbruik maakt van (faciliteiten van) de bovenwereld. Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing: ‘’Ondermijnende criminaliteit is lang niet altijd zichtbaar, maar heeft wel zichtbare gevolgen voor de inwoners en bedrijven in de gemeente Oldebroek. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, drugshandel, fraude en witwaspraktijken. Dit kan tot enorme problemen leiden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaarlijke situaties die ontstaan door een hennepkwekerij.’’

 • Gunning aanleg en exploitatie zonnepark Heidehoek

  14 oktober 2021

  Op 14 oktober 2021 hebben de gemeente Oldebroek en Solar Green Point de overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een zonnepark op het terrein van de voormalige camping De Heidehoek. Solar Green Point gaat het zonnepark aanleggen en exploiteren. Het zonnepark zal bestaan uit ruim 6.600 zonnepanelen met een totale opbrengst van circa twee megawatt. Hiermee kunnen zo’n 600 huishoudens van elektriciteit worden voorzien.

 • Natuur beschermen én beleven - Recreatiezoneringsplan Veluwe

  14 oktober 2021

  De Veluwe is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en onderdeel van het Europese netwerk van beschermde natuurgebieden: Natura 2000. Het gaat helaas niet goed met deze prachtige Gelderse natuur. Door verdroging, verzuring, vermesting en verstoring gaan bomen dood en verdwijnen planten en dieren. Daarom werken heel veel partijen samen om de Veluwse natuur weer sterk te maken. Er worden herstelprogramma’s gemaakt voor bossen, vennen en venen, heide en stuifzanden en beken.

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving en Bestuur

  14 oktober 2021

  Op donderdag 14 oktober 2020 om 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  13 oktober 2021

  Op woensdag 13 oktober 2021 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Vlag en expositie markeren Coming Out day in Oldebroek

  12 oktober 2021

  In de gemeente Oldebroek is dit jaar voor het eerst stil gestaan bij de internationale Coming Out day. Dit kreeg vorm door het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis en door het openen van de foto-expositie ‘Out en Proud op de Veluwe’.

 • Live meekijken commissievergadering Financiën en Bedrijfsvoering

  12 oktober 2021

  Op dinsdag 12 oktober 2021 om 19.30 uur vergadert de commissie Financiën en Bedrijfsvoering. De vergadering is live te volgen via internet.

 • Ook na 11 oktober

  12 oktober 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gemeentehuis 21 oktober 's middags gesloten

  12 oktober 2021

  Het gemeentehuis is op donderdag 21 oktober 2021 vanaf 15:00 uur gesloten voor bezoekers.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 30 september?

  12 oktober 2021

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 30 september 2021 verschillende besluiten genomen.

 • We zoeken jonge lokale helden!

  12 oktober 2021

  Respect is iets van iedere dag, maar tijdens de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers. Ook in de gemeente Oldebroek besteden wij er van 8 tot en met 14 november 2021 aandacht aan. Tijdens deze week geven burgemeester Tanja Haseloop - Amsing en wethouder Liesbeth Vos - van de Weg beiden een gastles over respect op scholen en wordt de Helden Award uitgereikt.

 • Aqua Party in de herfstvakantie

  12 oktober 2021

  Op maandag 18 oktober organiseert Goed Bezig een Aqua Party bij zwembad De Veldkamp. Naast vrij zwemmen kan je meedoen met leuke activiteiten, zoals glijbanenrace, snorkelestafette en nog veel meer!

 • Twee boeken cadeau voor alle basisschoolkinderen

  11 oktober 2021

  Alle basisschoolkinderen in onze gemeente krijgen deze week een boekenbon thuisgestuurd. Met deze bon mogen ze voor €12,50 een boek uitkiezen in één van de drie Oldebroekse boekwinkels. Omdat het Kinderboekenweek is, krijgen ze van de boekwinkel een extra boek: het kinderboekenweekgeschenk. En extra leuk: woensdag 13 oktober kun je dit boek laten signeren door de schrijfster van één van deze actieboeken, Henriët Koornberg-Spronk.

 • Gratis Biobakje

  11 oktober 2021

  Keukenafval scheiden moeilijk? Niet met een Biobakje. We helpen je graag jouw (keuken)afval goed te scheiden. Daarom kun je een gratis Biobakje afhalen voor in jouw keuken. Wees er snel bij, want op=op!

 • Aanwijzing lokale publieke media – instelling voor de gemeente Oldebroek

  05 oktober 2021

  Vanaf augustus 2017 heeft Stichting Locale Omroep Oldebroek 'LOCO' een aanwijzing als lokale media-instelling in de gemeente Oldebroek.

 • Vergaderingen raadscommissies oktober 2021

  05 oktober 2021

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • Kinderen bij Extra Gym+ aan de slag met overgewicht

  05 oktober 2021

  Kinderen met (beginnend) overgewicht kunnen vanaf 28 oktober, vijftien weken lang, twee keer per week sporten met één van de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek. Daarnaast gaan de kinderen samen met hun ouders aan de slag met gezonde leefstijl door de erkende interventie van “Fitgaaf!”. De activiteit is voor kinderen uit groep 4, 5 en 6, deelname is gratis.

 • 55-plussers laten zich testen op fitheid

  05 oktober 2021

  Op vrijdag 24 september organiseerden SWO, Fysiotherapie De Akker en Goed Bezig Oldebroek een Fittest voor 55-plussers in Kulturhus de Talter in Oldebroek. “De Fittest was een enorm succes, zeker 75 mensen kwam op de testmiddag af”, aldus Laura Daanen – Buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek. “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag”.

 • Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar

  05 oktober 2021

  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

 • Herfst

  05 oktober 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Kindermonitor GGD

  01 oktober 2021

  Rond 7 oktober ontvangt een groot aantal ouders in onze gemeente per post een uitnodiging van de GGD voor deelname aan de Kindermonitor. Dit is een groot onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van kinderen tussen 0 - 12 jaar.