Vrijwilligers gezocht bij VluchtelingenWerk Oldebroek/Wezep

Bij verhuizen komt veel kijken. Dat geldt zeker voor vluchtelingen die voor het eerst in een Nederlandse gemeente komen wonen. Wil jij graag helpen om een vluchtelingengezin goed op weg te helpen? Dan zoekt VluchtelingenWerk jou.

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen die nieuw zijn in de gemeente. Aan de hand van een checklist vragen jullie samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook help je bij het regelen van allerlei zaken. De duur van deze begeleiding is acht maanden. In die periode zorg je ervoor dat zaken goed geregeld worden, waarbij jouw taak steeds kleiner wordt, naarmate de vluchteling zelf steeds meer kan doen.

Wat krijg je ervoor terug?

Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling, een prettig team onder begeleiding van een beroepskracht, een uitgebreid inwerkprogramma, de mogelijkheid om allerlei cursussen te volgen en een onkostenvergoeding.

Interesse?

Kijk voor meer informatie op: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland, in het menu ‘Word vrijwilliger’. Voor meer informatie kun je bellen met de teamleider Anki Dunnewind: 06 19 46 06 79.

Vluchtelingenwerk Oldebroek/Wezep is ook op zoek naar een vrijwilliger Spreekuurmedewerker en een Juridisch begeleider Gezinshereniging.