Oktober 2022

 • OvM festival voor vrijwilligers

  31 oktober 2022

  Op maandag 21 november 2022 organiseren wij een workshopcarrousel voor alle vrijwilligers in onze gemeente. Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samen te genieten van een lekkere maaltijd. We zouden het leuk vinden om u te zien!

 • Informatiebijeenkomst Oldebroek West 3

  31 oktober 2022

  We zijn volop bezig met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Oldebroek West 3. Op dit moment liggen er twee ontwikkelvarianten: “Landschappelijke Rand” en “Tussen de Slagen”. Deze varianten presenteren wij u graag op woensdag 9 november, waarbij er alle ruimte is voor uw mening en ideeën.

 • Keuzes maken

  25 oktober 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Wat te doen bij stroom- en gasstoringen

  25 oktober 2022

  Het stroomnetwerk in Nederland wordt steeds voller en er gaat wel eens wat mis. Het is goed om kort samen te vatten hoe u een storing herkent, wat u wel of niet doet en waar u recht op heeft.

 • Vreugdevuren tijdens de jaarwisseling

  25 oktober 2022

  We zitten alweer middenin de herfst en dat betekent dat ook de jaarwisseling steeds dichterbij komt. Mocht u een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling willen stoken dan is het goed te weten dat u hier een ontheffing voor nodig heeft.

 • Texeltaxi voor de deur bij Simon van Eijk

  25 oktober 2022

  Op 17 oktober was de eerste ophaaldag van de tegeltaxi in gemeente Oldebroek. Onder andere inwoner Simon van Eijk liet zijn tuintegels ophalen.

 • Slaap lekker!

  25 oktober 2022

  Van vrijdag 28 oktober t/m vrijdag 4 november organiseert Goed Bezig Oldebroek de Slaap Lekker Week.

 • Tijdelijk vertragingen in onze dienstverlening door storing

  21 oktober 2022

  Door een technische storing is er vertraging opgetreden in de verwerking van berichten, vragen en verzoeken. De problemen doen zich voor bij WMO en Inkomensondersteuning. Hierdoor ervaart u mogelijk wat vertraging in de dienstverlening. We doen ons best om deze achterstanden zo snel mogelijk weg te werken. Onze excuses voor het ongemak.

 • Vacature Buitengewoon opsporingsambtenaar

  18 oktober 2022

  Heb jij affiniteit met het toepassen van de wet en ben je goed met jeugd? Dan zoeken we jou!

 • Drie vacatures Buitendienst

  18 oktober 2022

  De gemeente Oldebroek heeft de volgende vacatures: Grafdelver/medewerker Groenvoorziening, Medewerker beheer Openbare Ruimte en Tractor Chauffeur. Bekijk hieronder de vacatures.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 13 oktober 2022?

  18 oktober 2022

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 13 oktober 2022 verschillende besluiten genomen.

 • Taalpunt Wezep zoekt taalcoaches

  18 oktober 2022

  Het Taalpunt Wezep zoekt nieuwe vrijwilligers die volwassenen willen helpen met de Nederlandse taal. Een taalcoach begeleidt iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven. In november start er weer een basistraining voor taalcoach. Iedereen die het leuk vindt om mensen te helpen met de Nederlandse taal kan zich aanmelden.

 • Senioren inloopmiddagen in Oosterwolde

  18 oktober 2022

  Op diverse woensdagen in november en in het voor¬jaar van 2023 worden er gezellige (bingo)middagen georganiseerd in MFC Hart van Oosterwolde. Komt u ook?

 • Schoolplein Eben Haëzer feestelijk geopend

  18 oktober 2022

  In het afgelopen jaar is hard gewerkt door ouders, oud-leerlingen en leerkrachten aan het schoolplein van de Eben Haëzer in Oldebroek. Op donderdag 13 oktober werd het plein feestelijk geopend door wethouder Liesbeth Vos – van de Weg.

 • Gratis theatervoorstelling voor trainers en coaches van sportclubs

  18 oktober 2022

  Op dinsdag 25 oktober is de humoristische theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, speciaal gericht op trainers en coaches van sportclubs. Door een bijdrage vanuit het lokaal Sportakkoord van Heerde, Hattem en Oldebroek is de voorstelling gratis te bezoeken. Aanmelden is wel nodig, want vol is vol.

 • Een eigen huis….

  18 oktober 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving en Bestuur

  13 oktober 2022

  Op donderdag 13 oktober 2022 om 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  13 oktober 2022

  Op donderdag 13 oktober 2022 om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Welkom om mee te praten over Versneld wonen

  13 oktober 2022

  De woningnood is hoog. Ook in de gemeente Oldebroek loopt de vraag op. Daarom gaat de gemeente Oldebroek nu verder met het project Versneld wonen. Inwoners uit de verschillende kernen zijn van harte welkom om mee te praten en mee te denken over mogelijke manieren om snel tot extra woningen te kunnen komen.

 • Eerste nieuwsbrief 'Van en voor ondernemers' in Oldebroek

  12 oktober 2022

  Gisteren is de eerste editie verschenen. We willen met deze nieuwsbrief ondernemers op de hoogte houden van alle relevante ontwikkelingen en het nieuws uit onze gemeente. Ondernemers zelf kunnen ook zaken aandragen die relevant zijn om te vermelden. Vandaar de titel 'Van en voor ondernemers'.

 • Dealer designerdrug 3-MMC aangepakt in Oldebroek

  12 oktober 2022

  De politie heeft een dealer van de gevaarlijke designerdrug 3-MMC aangehouden in Wezep. De man uit Zwolle werd op heterdaad betrapt bij een drugsdeal aan de Reesweg in Wezep. De aanwezige drugs, 3-MMC en cocaïne, zijn in beslag genomen. Uit de telefoon van de man bleek dat hij 3-MMC aanbiedt in de regio van Zwolle. De drugsdealer is door de burgemeester ook een dwangsom opgelegd.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  12 oktober 2022

  Op woensdag 12 oktober 2022 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Gemeente Oldebroek zet tegeltaxi in om tuinen te verduurzamen

  Inwoners van de gemeente Oldebroek, die hun tuintegels vervangen door groen, kunnen in oktober gratis gebruik maken van een tegeltaxi. Gemeente Oldebroek heeft de tegeltaxi in het leven geroepen om inwoners te stimuleren hun tuin duurzamer te maken. Inwoners die binnen de bebouwde kom van de gemeente wonen kunnen hun gewipte tegels eenvoudig aanmelden voor een ophaaldag op 17 of 31 oktober via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

 • Een vluchtplan kan uw leven redden – doe de gratis online vluchttest!

  11 oktober 2022

  Bij brand heeft u 3 minuten om uw huis veilig te verlaten. Het is dus van levensbelang dat u weet hoe u snel en veilig het huis uit kunt komen. Heeft al nagedacht over hoe uw vluchtplan eruitziet?

 • Live meekijken commissievergadering Financiën en Bedrijfsvoering

  11 oktober 2022

  Op dinsdag 11 oktober 2022 om 19.30 uur vergadert de commissie Financiën en Bedrijfsvoering. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Meerjarenbegroting 2023-2026 gunstiger dan verwacht

  11 oktober 2022

  Het college van B&W van de gemeente Oldebroek is blij en dankbaar de gemeenteraad een gunstigere meerjarenbegroting 2023-2026 aan te kunnen bieden dan gepresenteerd in de Perspectiefnota 2023. De begroting - het huishoudboekje van de gemeente - laat voor alle jaren structureel positieve cijfers zien.

 • Clash of Trefbal Wezep & Oosterwolde

  11 oktober 2022

  Goed Bezig organiseert in de herfstvakantie Clash of Trefbal. Durf jij de strijd aan tijdens dit trefbalspektakel? Ben jij een topper in het gooien van een bal en het raken van een tegenstander? Doe dan mee!

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 13 oktober over?

  11 oktober 2022

  Donderdag 13 oktober begint om 19.00 uur de (extra) openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal. U kunt de vergadering ook digitaal volgen, zie hieronder bij ‘Bekijken raadsvergadering’.

 • (Opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer

  11 oktober 2022

  Reizen met de bus of trein is niet voor iedereen gemakkelijk. Tijdens een gratis online bijeenkomst wordt u door een OV-ambassadeur wegwijs gemaakt in het openbaar vervoer. U kunt vervolgens een afspraak maken voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.

 • Gratis producten, energieadvies en meer tijdens Week van Duurzaamheid

  11 oktober 2022

  Van 8 tot en met 15 oktober is er in de regio Noord-Veluwe van alles te zien, proeven en beleven op het gebied van duurzaamheid. Inwoners kunnen bijvoorbeeld een workshop over de (hybride) warmtepomp volgen, zich laten adviseren over kunststof kozijnen en duurzame(re) kleding of hun smaakpapillen laten verrassen tijdens een proeverij op een kaas- of geitenboerderij.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 29 september 2022?

  11 oktober 2022

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 29 september 2022 verschillende besluiten genomen.

 • Een burgemeester mag je alles vragen!

  11 oktober 2022

  Afgelopen dinsdag 5 oktober genoot burgemeester Tanja Haseloop – Amsing samen met 25 kinderen van de Naussauschool uit Hattemerbroek van een gezond en lekker ontbijt. Het ontbijt was samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf en werd deels verzorgd door ambachtsbakker Schuld uit Oldebroek.

 • Nog maar een paar dagen voor het mantelzorgcompliment

  11 oktober 2022

  Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment. U kunt tot 15 oktober 2022 uw mantelzorger opgeven voor het mantelzorgcompliment.

 • Een vluchtsleutel, heeft u hem al opgehangen?

  11 oktober 2022

  In iedere buurt in Oldebroek wordt deze week door de veiligheidsregio bij verschillende, willekeurig geselecteerde, inwoners een vluchtsleutelhanger en bijpassende tips bezorgd. Die sleutelhanger kan aan een sleutel bevestigd worden en opgehangen bij de voor- of achterdeur. Het is dan niet nodig op zoek te gaan naar een sleutel als er brand uitbreekt, wat kostbare tijd scheelt bij het vluchten.

 • Een veilig Oldebroek

  11 oktober 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Opnieuw wappert de regenboogvlag tijdens Coming Out Day

  11 oktober 2022

  Vandaag, op Coming Out Day, hijsen wij voor de tweede keer de regenboogvlag. De vlag wappert voor het gemeentehuis met de gedachte dat in de gemeente Oldebroek iedereen zichzelf mag zijn.

 • Meerjarenbegroting 2023-2026 gemeente Oldebroek gunstiger dan verwacht

  07 oktober 2022

  Het college van B&W van de gemeente Oldebroek is blij en dankbaar de gemeenteraad een gunstigere meerjarenbegroting 2023-2026 aan te kunnen bieden dan gepresenteerd in de Perspectiefnota 2023. De begroting - het huishoudboekje van de gemeente - laat voor alle jaren structureel positieve cijfers zien. In deze begroting is het bestuursakkoord ‘Oldebroek voor u – een duidelijke koers’ meegenomen en verder uitgewerkt in concrete speerpunten en activiteiten.

 • Gratis producten, energieadvies en meer tijdens Week van Duurzaamheid

  04 oktober 2022

  Van 8 tot en met 15 oktober is er in de regio Noord-Veluwe van alles te zien, proeven en beleven op het gebied van duurzaamheid.

 • Mooie stenen van verbinding in Wezep

  04 oktober 2022

  Afgelopen donderdag lag er al een aantal mooi versierde keien bij het standje op het Meidoornplein. Met teksten als ‘vrede voor iedereen’ en ‘je mag er zijn zoals je bent’. Mensen ontmoetten elkaar, dronken samen koffie en er ontstonden mooie gesprekken. Dit maakte de speciale actie van de kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid nu al een succes.

 • Bingomiddag voor senioren in Hart van Oosterwolde

  04 oktober 2022

  Voor alle senioren uit Oosterwolde is er op woensdag 5 oktober, 14.00 - 16.30 uur een gezellige bingomiddag met leuke prijsjes en de gelegenheid om te kletsen. Komt u ook?

 • Vergaderingen raadscommissies oktober 2022

  04 oktober 2022

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Wees alert op verborgen asbest

  04 oktober 2022

  Gaat u binnenkort slopen, verbouwen of renoveren? Wees dan alert op verborgen asbest! De Omgevingsdienst Noord-Veluwe heeft een nieuwe brochure ontwikkeld met de meest voorkomende asbestverdachte toepassingen in en rond een woning. Ook tips, regels en de asbestinventarisatie komen aan bod.

 • Vragenuurtje over digitale zaken in Wezep

  04 oktober 2022

  Tijdens de Week van de Veiligheid beantwoordt de wijkagent in de Bibliotheek van Wezep vragen over digitale onderwerpen. Hoe maakt u gebruik van uw DigiD? Of wilt u weten hoe u zich kunt beschermen tegen internetcriminelen? Kom langs en stel uw vragen tijdens het Digitale vragenuurtje.

 • De jeugd van tegenwoordig…

  04 oktober 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Kortingsacties energiebesparing

  04 oktober 2022

  Plannen om uw vloer te isoleren? Denkt u erover na om uw ventilatiesysteem te laten reinigen? Of toch een inductiekookplaat? Voor verschillende duurzame maatregelen kunt u nu korting krijgen tot en met 3 december dit jaar.

 • Wil je jouw ontwerp terugzien op de textielcontainers binnen de gemeente Oldebroek?

  03 oktober 2022

  De acht textielcontainers in de gemeente Oldebroek zien er nu nog saai en grijs uit. En dat terwijl recycling van textiel, zoals kleding, vaatdoeken en schoenen erg belangrijk is. Ben jij onder de twintig jaar en heb jij een mooi idee voor een ontwerp? Stuur dan uiterlijk dinsdag 1 november jouw ontwerp in en zie deze in het echt terug op de textielcontainers.