Taalpunt Wezep zoekt taalcoaches

Het Taalpunt Wezep zoekt nieuwe vrijwilligers die volwassenen willen helpen met de Nederlandse taal. Een taalcoach begeleidt iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven. In november start er weer een basistraining voor taalcoach. Iedereen die het leuk vindt om mensen te helpen met de Nederlandse taal kan zich aanmelden.

Een taalcoach begeleidt iemand één keer per week ongeveer 1,5 uur met het lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal. Deelnemers zijn zowel Nederlanders als nieuwkomers in Nederland.

Praten over alledaagse dingen

U begeleidt in uw eigen tijd en op momenten die u onderling afstemt. In de bibliotheek, thuis of tijdens een uitstapje praat u over alledaagse dingen, zoals hobby’s, werk of het leven in Oldebroek. U leest samen een krantenartikel of schrijft een e-mail. Ook kan een taalcoach helpen met het leren van digitale vaardigheden. Het doel is altijd dat er geoefend wordt met de Nederlandse taal.

Om taalcoach te worden, hoeft u zelf geen talenwonder te zijn. Bent u in Nederland geboren en spreekt, leest en/of schrijft u goed Nederlands? Dan bent u zeer welkom!

Aanmelden

Meldt u aan als taalcoach bij taalpuntdocente Barrie Nitrauw, via telefoonnummer 06 45 70 68 01 of e-mail taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl. U kunt hier ook terecht met vragen.