Contract voor opvang Oekraïense vluchtelingen verlengd

Het Buitencentrum op ’t Loo blijft voorlopig in gebruik als opvanglocatie voor Oekraïnse vluchtelingen. Het huurcontract voor deze accommodatie is tot en met 1 mei 2025 verlengd. Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing en directeur Ronald Valenteijn zetten vanmiddag namens de gemeente Oldebroek en Het Buitencentrum hun handtekening onder het verlengde contract.

Sinds 23 maart 2022 worden in dit centrum aan de Broekeroordsweg vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen, op dit moment ongeveer 100.

Burgemeester Haseloop: “We bieden hen hier ver van huis een thuis. Veel volwassenen hebben werk gevonden en de kinderen gaan overdag naar school. Er is helaas nog geen zicht op een verbetering van de situatie in Oekraïne. Ik ben daarom blij dat het contract met Het Buitencentrum met anderhalf jaar is verlengd. Hiermee bieden we de bewoners van Het Buitencentrum rust en stabiliteit, waar zij veel behoefte aan hebben.”

Het Buitencentrum werkte graag mee aan de contractverlenging. “Na ruim anderhalf jaar opvang zie je dat de Oekraïense vluchtelingen zich bij ons vertrouwd voelen. Ons team en de bewoners hebben een goede band opgebouwd en ze weten elkaar ondanks de taalbarrière goed te vinden. Ons voltallige team wil zich graag samen met de locatiemanagers van de gemeente Oldebroek blijven inzetten voor hen. We hebben dan ook niet lang hoeven nadenken over deze verlenging“, zegt directeur Valenteijn.

Burgemeester Tanja Haseloop en directeur BuitenCentrum, Ronald Valenteijn, verlengen opvang contract