Lancering 3e Hanze fietsroute tussen Elburg en Oldebroek

Op de Noord-Veluwe bevinden zich drie Hanzesteden: Hattem, Elburg en Harderwijk. Bij Hanzesteden wordt meestal als eerst gedacht aan boten, handel en de verbinding over water tussen de historische binnensteden. De verbinding met het ommeland, het omliggende gebied van de Hanzesteden, was juist ook een belangrijke verbinding voor de handel.

Het Icoonjaar Hanze vertelt het gezamenlijke verhaal van de Hanzetijd van ons gebied, de Noord-Veluwe. Er worden in totaal 3 fietsroutes en 2 wandelroutes gemaakt, verspreid over de Noord-Veluwe. De eerste twee routes waren al eerder klaar; route 1 tussen Ermelo en Putten en route 2 tussen Harderwijk en Nunspeet. Op vrijdag 13 oktober werd route 3 gelanceerd, een fietsroute tussen Elburg en Oldebroek.

Ontdek verborgen verhalen met de Hanzestories fietsroutes

Dit zijn digitale routes, waarbij een personage uit de Hanzetijd het verhaal van dat gebied vertelt terwijl de bezoeker de route volgt. De verhalen vertellen interessante feitjes uit de Hanzetijd met een leuke twist naar het nu. De routes zijn leuk voor elke leeftijd.

Route 3 Elburg – Oldebroek: Van Boerenbier tot Bossen vol Ossen

Gaat u mee in de tijdmachine voor een achtbaanrit door de spannende Hanzetijd? Beleef hoe het is om op pad te gaan met Alderik, een potige, slimme boerenzoon. Hij is geboren en getogen in de ommelanden, vlakbij Oldebroek in een boerderij waar hij met zijn ouders woont. Ze hebben een paar koeien en een kleine akker. Alderik is joviaal, een echte aanpakker en hij houdt van een biertje. Samen doen jullie verplichte karrendienst en ontdek je dat niemand water drinkt in de Hanzetijd. Maar wat dan wel? Je wordt bijna platgewalst door een kudde wilde ossen en er zit een roofridder achter je fiets aan. Ook ga je op boerderijenjacht en maak je een grote ontdekking mee. Dus spring op de pedalen en start de boerentoer met Alderik de Hanzeboer!

Meer informatie

Kijk voor de fietsroutes, met alle verschillende personages, op www.hanzestories.nl.

Wethouder Jeensma (Elburg) en wethouder Beerd Flier (Oldebroek) openen de 3e Hanze fietsroute