PIO zet vrijwilligers in het zonnetje!

Vrijwilligers zijn onmisbaar, vooral in deze tijd waar zorg en aandacht voor elkaar cruciaal zijn. Binnen het Platform Informele Ondersteuning (PIO) zijn honderden vrijwilligers actief, zoals in de Huiskamer van Wezep, bij het NPV, Zorgsaam Oldebroek, Vluchtelingenwerk, Stichting Present, de Voedselbank, De Klinker, Stichting Ontmoeting, Humanitas, Buurtbemiddeling, SWO, Taalpunt, PCOB, Zonnebloem en Schuldhulpmaatje.

Deze toegewijde vrijwilligers drinken een kopje koffie, organiseren uitjes, gaan op pad met duofietsen, begeleiden wandel- en fietsgroepen, stellen voedselpakketten samen en delen ze uit, voeren klussen uit, geven taallessen, bespreken schuldsaneringsplannen, luisteren naar verhalen of geven simpelweg een bemoedigend schouderklopje. Het werk dat zij belangeloos verrichten fleurt het leven van hun medemens op. En ze genieten er zelf ook van.

Vóór de zomer maakte u maandelijks in deze krant kennis met een van deze vrijwilligers. Stuk voor stuk vertelden ze bescheiden dat hun bijdrage - in hun eigen ogen - niet zo heel veel voorstelt. En dat ze er vooral zelf ook veel voldoening uit halen. Ze zijn echte helden!

PIO VrijwilligersFestival

Het PIO wil al deze vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje zetten. Daarom wordt op donderdag 2 november het PIO VrijwilligersFestival georganiseerd in Kulturhus De Talter. Het belooft een gezellige en inspirerende bijeenkomst te worden met muziek, interactie, informatieve sessies, een conference en natuurlijk lekker eten. Onder andere Ben Kanis, Roos Koopmans, 'Still walking' en Barbara Breedijk verlenen hun medewerking. We verwachten meer dan honderd deelnemers.

Het festival is alleen op uitnodiging, maar we willen er toch over schrijven. We vinden het namelijk belangrijk dat u als lezer van de Huis aan Huis ervan op de hoogte bent: de vrijwilligers binnen het Sociaal Domein zijn van onschatbare waarde. En mocht er een keer een beroep op u worden gedaan, bedenk dan dat het niet alleen een verrijking is voor de ander, maar ook voor uzelf!

Vrijwilligers maken impact

Vrijwilligers zijn de ruggengraat van onze gemeenschap. Ze zetten zich belangeloos in om anderen te helpen en hun leven een beetje op te fleuren. De impact van hun werk reikt verder dan ze zich kunnen voorstellen. Het biedt niet alleen steun aan degenen die het nodig hebben, maar ook voldoening en verrijking voor henzelf. Het is belangrijk om te beseffen dat vrijwilligerswerk niet iets is wat we als vanzelfsprekend kunnen beschouwen. Het vergt tijd, energie en toewijding. Daarom zetten we deze bijzondere mensen extra in het zonnetje tijdens het PIO VrijwilligersFestival!