September 2023

 • Mantelzorger? Vraag het mantelzorgcompliment aan

  21 september 2023

  Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment. Vanaf dit jaar kunnen mantelzorgers het compliment zelf aanvragen. Dit kan tot en met 20 vrijdag oktober 2023.

 • Wereld Alzheimer Dag

  Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag 2023. Het door de vrijwilligers gekozen thema is dit jaar ‘Samen aan tafel’. Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

 • Avond- en nachtafsluitingen A28

  Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Amersfoort en knooppunt Hattemerbroek. De A28 is daarom tussen 19 september en 10 oktober in verschillende avonden en nachten gedeeltelijk afgesloten.

 • Gezond en Actief Leefstijlmarkt voor 65-plussers

  Deze gratis Leefstijlmarkt staat in het teken van gezond en vitaal oud(er) worden en wordt georganiseerd voor 65-plussers. Professionals voorzien u van nuttige tips voor het aanmeten of behouden van een actieve leefstijl en het omgaan met gezondheidsuitdagingen. Kom u op vrijdagmiddag ook naar de Kamphal in Wezep?

 • Mooi buurtinitiatief voor Nathan

  Donderdagmiddag 14 september bracht wethouder Beerd Flier een bezoek aan de familie Van Gelder in Wezep. Zoontje Nathan heeft een beperking en maakt gebruik van veel hulpmiddelen, maar hiervoor is weinig ruimte. Buren van de familie maakten zich zorgen en zijn in actie gekomen.

 • Hoge zorgkosten en laag inkomen? Regeling tegemoetkoming zorgkosten is makkelijker gemaakt

  18 september 2023

  Heeft u hoge zorgkosten door een chronische ziekte of handicap en een laag inkomen? Dan kunt u van de gemeente een financiële tegemoetkoming krijgen. Als u het verplichte eigen risico heeft betaald (€ 385,-), dan krijgt u € 300,- van de gemeente terug. Deze regeling bestaat al langer, maar de gemeente heeft de regeling makkelijker gemaakt. Zo kunnen meer inwoners van de regeling gebruikmaken.

 • Wet goed verhuurderschap

  Huurders hebben op de Nederlandse huurmarkt nog te vaak te maken met onbetrouwbare verhuurders en misstanden. Bijvoorbeeld discriminatie, intimidatie of te hoge huren. Om dat te voorkomen geldt vanaf 1 juli 2023 de Wet goed verhuurderschap.

 • Henri Pruim ontvangt erepenning tijdens ‘zijn’ Schapenmarkt

  14 september 2023

  Woensdagochtend 13 september ontving de heer Henri Pruim de Oldebroeker Erepenning uit handen van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. De heer Pruim ontving de erepenning vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor onder meer de Schapenmarkt Oldebroek, de brandweer, muziekvereniging Concordia en in de hulpverlening.

 • Live meekijken met de commissievergadering Samenleving en Bestuur

  14 september 2023

  Op donderdag 14 september 2023 om 19.30 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Brandweerpost Oldebroek zoekt versterking

  14 september 2023

  Brandweerpost Oldebroek zoekt nieuw talent. Woon en/of werk je in Oldebroek of Oosterwolde dan ben je welkom.

 • Leefstijlmarkt en Fittest in de Kamphal

  12 september 2023

  Op vrijdagmiddag 22 september is er een gratis Vitaliteitsdag voor 65-plussers in De Kamphal in Wezep. Alle 65-plussers in Hattemerbroek en Wezep ontvangen per post een persoonlijke uitnodigingsbrief. Ook 65-plussers uit andere kernen zijn welkom.

 • Avond- en nachtafsluitingen A28 tussen Amersfoort en knooppunt Hattemerbroek

  Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Amersfoort en knooppunt Hattemerbroek. In verband met de werkzaamheden is de A28 in verschillende avonden en nachten afgesloten tussen 19 september en 10 oktober. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tot 30 minuten.

 • Werkgevers helpen mee in de strijd tegen laaggeletterdheid

  11 september 2023

  Deze week is het de landelijke Week van Lezen en Schrijven. Het is belangrijk om te kunnen lezen en schrijven. Dat wordt deze week extra onder de aandacht gebracht. Het thema van dit jaar is Taal op de werkvloer. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg overhandigde een speciaal gereedschapskistje aan Gerrit van der Meulen van Knipscheer Infrastructuur.

 • Live meekijken met de commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  11 september 2023

  Op dinsdag 12 september 2023 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Oldebroek hangt vlag halfstok na aardbeving in Marokko

  11 september 2023

  Net als meerdere gemeenten hangt ook in Oldebroek de vlag halfstok na de verwoestende aardbeving in Marokko vrijdagavond.

 • Noord-Veluwse scholen strijden tegen elektronisch afval

  08 september 2023

  Tien basisscholen van de Noord-Veluwe doen van 11 september tot en met 5 oktober mee met de E-waste Race. Het project is deze woensdag officieel van start gegaan met een kick-off in elke gemeente. Wethouder Beerd Flier was hiervoor aanwezig bij groep 8 van basisschool De Wegwijzer in Oosterwolde.

 • Inspirerende Zomerlunch

  05 september 2023

  Bijna 50 vrijwilligers, actief bij diverse organisaties in de gemeente Oldebroek, schoven met het college en de dorpscontactambtenaren aan tafel voor een informele zomerlunch bij Fruittuin Verbeek.

 • Theatervoorstelling voor ouders en vrijwilligers sportclubs

  05 september 2023

  Kinderen presteren op school en bij de sportclub het beste, als ze het plezier en zelfvertrouwen erin weten te houden. Maar dat kan in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn! Wat kunt u als ouder of vrijwilliger doen? Daarover gaat de humoristisch theatervoorstelling ‘Kom op nou jongens!’, die op vrijdag 15 september 2023 in de gemeente Oldebroek is te zien. De voorstelling is gratis te bezoeken.

 • Uitnodiging voor vaccinaties DTP-BMR

  05 september 2023

  Jongens en meisjes geboren in 2014 worden binnenkort uitgenodigd voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Ook kinderen geboren in 2013 die de vaccinaties vorig jaar niet hebben gehad, ontvangen een uitnodiging. Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. De uitnodigingen worden verstuurd door het RIVM.

 • Vergaderingen raadscommissies september 2023

  05 september 2023

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Eerste Editie van "Noord Veluwe in 1 dag schoon" Challenge in Oldebroek

  05 september 2023

  Op woensdag 11 oktober 2023 vindt de allereerste editie van de "Noord Veluwe in 1 dag schoon" challenge plaats. Deze grootschalige opruimactie belooft een dag te worden vol betrokkenheid, bewustwording en actie. Het doel is de gemeenten Harderwijk, Oldebroek, Elburg en Nunspeet schoner te maken dan ooit te voren.

 • Druk bezochte Informatiebijeenkomst Oldebroek West 3

  01 september 2023

  Op woensdagavond 30 augustus 2023 heeft de gemeente Oldebroek een informatiebijeenkomst over het nieuwbouwproject Oldebroek West 3 voor omwonenden en overige belangstellenden georganiseerd.