Brandweerpost Oldebroek zoekt versterking

Brandweerpost Oldebroek zoekt nieuw talent. Woon en/of werk je in Oldebroek of Oosterwolde dan ben je welkom.

Geïnteresseerden die meer willen weten kunnen zich aanmelden via www.brandweeroldebroek.nl. Je wordt dan uitgenodigd tijdens de wekelijkse oefenavond zodat je kunt zien of de brandweer bij jou past. Vooral overdag zoekt de brandweer versterking.

Een maatschappelijke bijdrage

Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. In geval van een melding kom je als vrijwilliger naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verlenen we hulp. Het geeft zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren!

Wat biedt de brandweer

Het geeft zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je als vrijwilliger een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Wat vraagt de brandweer van jou

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft.

Kom langs tijdens een oefenavond

Belangstelling of wil je meer weten? Ga naar www.brandweeroldebroek.nl en stuur een mail. Je wordt dan uitgenodigd tijdens de wekelijkse oefenavond zodat je kunt zien of de brandweer bij jou past. Meer algemene informatie over een uitdaging bij de brandweer staat ook op www.bijdebrandweer.nl.