3D Streetart in het centrum van Wezep

Op zaterdag 19 en woensdag 23 september hebben jongeren gewerkt aan vier 3D Streetart schilderingen rond de Muziekkoepel op het Meidoornplein. De kunstwerken zetten de ondernemers van Wezep in het zonnetje door lokaal winkelen aan te moedigen. Deze workshops zijn georganiseerd door Nummer 13 Buro voor Straathoekwerk in samenwerking met de gemeente. De jongeren werden begeleid door artiest Rianne te Kaat.

Op zaterdag gaf ook Muziekvereniging De Eendracht een optreden op het plein en was er in de ‘Huiskamer van Wezep’ een graffitiworkshop. Dit alles zorgde voor een gezellige, positieve sfeer op het plein. En dat was precies de bedoeling van deze activiteit. De 3D Streetart workshops zijn namelijk onderdeel van het landelijke programma ‘Jeugd aan Zet in coronatijd’, waar onze gemeente aan meedoet. Hierdoor komen jongeren in de coronatijd op een positieve manier in actie en ontdekken ze hun talenten. Ook kunnen zij zo iets betekenen voor de Wezepse winkeliers en draagt het bij aan het opvrolijken van het Meidoornplein.

De kunstwerken zijn de komende tijd nog te bewonderen. Neem vooral eens een kijkje of maak een foto in de schilderingen, zodat ze tot leven komen!

20200929 Streetart Wezep