Brandweer Oldebroek zoekt nieuwe collega’s

Een droom van bijna elk kind: brandweerman of –vrouw worden. Als volwassene kan je die droom waarmaken, want Brandweer Oldebroek heeft dringend nieuwe vrijwilligers nodig en organiseert daarom op donderdag 24 september een informatieavond.

Op dit moment is de bandweerpost Oldebroek op zoek naar mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar uit Oldebroek en Oosterwolde. Maar ook mensen uit Wezep kunnen zich aanmelden. Vrijwilliger bij de brandweer is prima te combineren met een andere baan. Er is vooral behoefte aan mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn), ben je van harte welkom.

Meer dan branden blussen

De brandweer zoekt mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast.

Voldoening

Brandweervrijwilligers worden niet in het diepe gegooid. Je krijgt een goede opleiding en er wordt natuurlijk ook veel geoefend. “Want brandweervrijwilliger ben je niet zo maar. Het vraagt dezelfde kennis, conditie en vaardigheden als van brandweerprofessionals. Werken bij de brandweer vraagt veel, maar ik hoor terug dat het ook heel veel brengt. Voldoening, het gevoel daadwerkelijk een bijdrage te leveren en onderdeel zijn van een enthousiaste en gedreven ploeg,” vertelt burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Informatieavond

Geïnteresseerden zijn welkom op de informatieavond op donderdag 24 september om 19.30 uur in de brandweerkazerne van Oldebroek. Je vindt deze aan de Spronksweg 12 in Oldebroek. Wel graag even aanmelden via brandweerpostoldebroek@vnog.nl.