Financiële steun voor betere toegankelijkheid Boerderijmuseum

Vrijwilligers van het Boerderijmuseum de Bovenstreek in Oldebroek hebben de afgelopen coronamaanden gebruikt om plannen te maken voor de toekomst, rekening houdend met nieuwe ontwikkelingen. De wens om voldoende afstand tot elkaar te kunnen houden en de moeilijke toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking waren aanleiding om iets te doen aan de krappe entree.

In de huidige entree kunnen maar twee mensen tegelijk ontvangen worden, rekening houdend met 1,5 meter afstand. De vrijwilligers zijn op zoek gegaan naar een oplossing voor deze situatie en hebben plannen gemaakt om de entree te verplaatsen naar één van de hooibergen op het terrein. Voor die verbouwing is geld nodig. Het bestuur van het Boerderijmuseum heeft diverse fondsen aangeschreven en een beroep gedaan op de gemeente.
Er is tot nu toe positief gereageerd op de plannen van het Boerderijmuseum. Het Kickstart Cultuurfonds stelde een bedrag van € 36.000 beschikbaar. De gemeente heeft van de overheid extra rijksmiddelen voor de lokale cultuur ontvangen. Vanuit deze regeling heeft het museum € 7.000 ontvangen om het tekort in 2020 op te vangen. De gemeente Oldebroek heeft daarnaast besloten om, vanuit rijksmiddelen bestemd voor cultuur, het museum met nog eens € 46.000 te ondersteunen bij de uitvoer van hun verbouwingsplannen.