Noord-Veluwse scholen strijden tegen elektronisch afval!

Tien basisscholen uit de gemeenten Elburg, Oldebroek, Harderwijk, Putten, Ermelo en Nunspeet doen van 13 september tot en met 7 oktober mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off op basisschool de Wegwijzer. Wethouder Bergkamp was daar bij aanwezig.

De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 13 september en 7 oktober gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl.

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of met een plek voor een batterij. Denk aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

20210914 Kick off E-waste Race_artikel3